RMDSZ-panasz Dan Tanasă provokatív magatartása miatt

Fegyelmi panaszt nyújtott be szerdán a házbizottsághoz Szabó Ödön RMDSZ-es képviselő a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) képviselője, Dan Tanasă ellen ennek a költségvetés parlamenti vitáján tanúsított magatartása miatt. Az AUR képviselője provokatívan viselkedett, és botrányt okozott azzal, hogy a romániai magyar kisebbséget sértő, idegengyűlölő és soviniszta kijelentéseket tett.

„Teljességgel elfogadhatatlan és sajnálatos Dan Tanasának, az AUR képviselőjének magatartása, aki nem először intéz ilyen kirohanást a romániai kisebbségi közösségek ellen. Minden alkalmat megragad, hogy provokáló beszédet tartson és a frakciónkat sértő megjegyzéseket tegyen (...). Kérem, fegyelmezzék ezt a személyt, és állítsák helyre a rendet a román parlamentben. Ez így nem mehet tovább!” - olvasható Szabó Ödön panaszában.

Az RMDSZ politikusa szerint Dan Tanasă megsértette a parlament házszabályának 40. cikkelyét, amelyik kimondja, hogy „tilos sértő vagy rágalmazó kijelentéseket tenni az emelvényről és az ülésteremből egyaránt”.


 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Még várat magára a 2024-es választások időpontjának bejelentése. A pártok taktikáznak. A döntés a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Nemzeti Liberális Párt (PNL) – meglehetősen eltérő - érdekeinek „eredője” lesz, ehhez kétség nem fér.
Máskép(p)