Rigába a kolozsvári repülőtérről

A Kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtérről új légitársaság, az airBaltic indít járatot Kolozsvár-Riga útvonalon jövő nyártól, 2025. május másodikától – tájékoztat közleményében a kolozsvári repülőtér sajtóosztálya.

Hetente két járat lesz: hétfőn és pénteken. Kolozsvárrról 03.45 órakor indul a járat és 05.35-kor érkezik meg Rigába, míg Rigából 00.15 órakor indul és 02.15 órakor érkezik meg Kolozsvárra. 

Az indulás és a megérkezés időpontja minden esetben a helyi idő szerint értendő. 

A jegyek ára 75 eurótól kezdődik (Economy Class) és eléri a 295 eurót a Business Class osztályon. A jegyek már elérhetőek a légitársaság honlapján:  www.airbaltic.com

A bukaresti Henri Coandă Nemzetközi Repülőtér után a kolozsvári az első, ahol a lettországi airBaltic légitársaság járatot  indít – írja az intézmény a tájékoztatójában. 

Az új járat összeköti Kolozsvárt az északi országok fővárosaival is, hiszen Rigából, Lettország fővárosából Észtország fővárosába (Tallinn), Litvánia fővárosába (Vilnius), Finnország fővárosába (Helsinki), Svédország fővárosába (Stockholm), Norvégia fővárosába (Oslo) és Dánia fővárosába (Koppenhága) is van közvetlen járat. 

David Ciceo, a kolozsvári repülőtér vezérigazgatója az új légitársasággal kötött egyezség fontosságát hangsúlyozta. „Az airBaltic légitársaság által indított Kolozsvár-Riga járat nagyon fontos a repülőterünk számára. Az airBaltic jó hírű légitársaság, amely nagyon jó összeköttetést biztosít a balti és a skandináv régióval. A Kolozsvár-Riga járat pedig hozzá fog járulni mind a turizmus fejlődéséhez, mind a két régió gazdasági kapcsolatainak felvirágzásához” – jelentette ki David Ciceo.