Rhédey Opera Estek címmel indul beszélgetéssorozat

Rhédey Opera Estek címmel indul beszélgetéssorozat
A Kolozsvári Magyar Opera és a Rhédey Kávéház operáról szóló beszélgetéssorozatot indít Rhédey Opera Estek címmel.

„Milyen a kortárs opera? Kinek szól? Van-e társadalmi szerepe? Beszélgessünk az operáról. Gondolkodjunk együtt. Előítéletek nélkül keressük meg a választ közösen azokra a kérdésekre, amelyek által közelebb kerülhetünk ennek az összetett zenei világnak a megértéséhez” – írják a szervezők.

A közleményben kiemelik: a beszélgetéssorozat célja egyfajta találkozási lehetőség, tematikáját minden alkalommal egy-egy olyan mű adja, amely szerepel a Kolozsvári Magyar Opera repertoárjában. Az eseményen az érdeklődők nyitottan kérdezhetnek, közvetlenül társaloghatnak a meghívott zeneszerzőkkel, rendezőkkel, magánénekesekkel, zenészekkel, akiknek életútját meghatározó módon formálta a klasszikus zene, az opera, a zenés színház, a nemzetközi, az erdélyi, a kolozsvári magyar operajátszás – fogalmaznak.

Az első találkozás témája Selmeczi György Boldogasszony lovagja című vígoperája. Meghívottak: Selmeczi György zeneszerző, Novák Eszter rendező, valamint Kovács István és Antal Lívia magánénekesek. A beszélgetésre – amelynek moderátora Nagy Ibolya muzikológus lesz – február 26-án, vasárnap este 6 órától várják az érdeklődőket a Rhédey Kávéházba (Főtér 9. szám).