Párhuzamos szavazatszámlálás: Marosvásárhelyen Soós Zoltáné lehet a győzelem

Az RMDSZ párhuzamos szavazatszámlálása szerint Soós Zoltán újabb polgármesteri mandátumot szerzett Marosvásárhelyen a vasárnapi helyhatósági választásokon.

Az RMDSZ által támogatott, függetlenként induló elöljáró a város 77 szavazókörzetében (a 85-ből) leadott szavazatok szerinti részleges eredmények alapján 40 százalék fölötti relatív többséggel nyert.

A párhuzamos szavazatszámlálás eddigi eredménye szerint Soós 22.299 voksot kapott a 77 szavazókörzetben, míg fő ellenjelöltje, Dorin Florea 15.879-et (29 százalék).

"A rendelkezésünkre álló eredmények szerint megnyertük a választásokat! Nehezebb volt, mint négy évvel ezelőtt. Nem csupán Florea bábjával, de magával Dorin Florea volt polgármesterrel is meg kellett küzdenem. De Marosvásárhely világos döntést hozott arról, hogy nem akar bábokat, nem akarja régebbi polgármesterét, elutasítja a múltját. A város fejlődni akar, mi pedig folytatni akarjuk az elkezdett munkát" - mondta hétfő hajnali beszédében Soós.

A polgármester köszönetet mondott a marosvásárhelyieknek a bizalomért és csapatának a kampányban folytatott nehéz munkáért.