Ősszel kerül a magyar mozikba Grosan Cristina első nagyjátékfilmje

Ősszel kerül a magyar mozikba Grosan Cristina első nagyjátékfilmje
Szeptemberben kerül a magyar mozikba az aradi Grosan Cristina A legjobb dolgokon bőgni kell című első nagyjátékfilmje.

A film története szerint Maja (Rainer-Micsinyei Nóra) azt érzi, hogy lassan végre ott tart, ahol harmincévesen illene: stabil állása van, és barátjával (Bányai Kelemen Barna) végre kiköltöznek a másokkal közösen bérelt lakásukból. Egy este azonban Maja egy rég nem látott rokona váratlanul meghal, a lány pedig, miután anyja (Hernádi Judit) is lerázza, kénytelen egyedül intézkedni a holttest sorsáról. Az éjszaka folyamán Maja kezd szembesülni mélyen eltemetett problémáival: hiába csordogál biztonságosan az élete, a boldogsága érdekében muszáj kockáztatnia, még akkor is, ha fejest kell ugrania az ismeretlenbe.

Grosan Cristinának első nagyjátékfilmjét közösen írta a film főszerepét alakító Rainer-Micsinyei Nórával. „Ez a film a mostani harmincasoknak és szüleiknek szól. A kapunyitási pánik valós állapot, a megfelelési kényszer és az összehasonlítás mások sikereivel nagy terhet rak az ember vállára” – idézi a tájékoztató a rendezőt, Rainer-Micsinyei Nóra szerint pedig ennek a kitolódott gyerekkornak, bizonytalan felnőttkornak rengeteg humoros pillanata is van, amit szintén meg akartak mutatni a filmben.

A film a Laokoon Filmgroup gyártásában, a Nemzeti Filmintézet (NFI) támogatásával készült, producere Stalter Judit.

(Borítókép: fotó a forgatásról, Rainer-Micsinyei Nóra Grosan Cristina utasításaira figyel. Fotó forrása: Laokoon Filmgroup)