Online felvételi a Sapientia kolozsvári karán

Online felvételi a Sapientia kolozsvári karán
Online iratkozást hirdet a Sapientia EMTE a jelenlegi helyzetre való tekintettel a 2020. évi egyetemi felvételire, ráadásul a jelentkezők beiratkozási díjat sem kell fizessenek idén. A nyári felvételi időszak az egyetem kolozsvári karán 2020. július 8-ától kezdődik.

Alkalmazkodik a járványhelyhez a Sapientia is: az alap- és mesterképzésekre való nyári és őszi beiratkozás és – ahol szükséges – a felvételi vizsga is online platformon keresztül zajlik majd. Néhány esetben a jelenlegi helyzet miatt a felvételi menetén is változtattak, a kolozsvári karon az alapképzések közül a jog szak esetében elmarad az írásbeli vizsga, és 100%-ban az érettségi átlag alapján történik a bejutás. A karon a mesteri képzéseknél is van újítás, a környezetvédelem és monitoring esetében nem lesz idén motivációs beszélgetés, így az alapképzés és a licenszvizsga átlaga számít 100%-ban a bejutásnál. A filmtudomány mesterképzésen csak ősszel hirdetnek felvételit, és 100%-osan a szóbeli vizsga alapján lehet majd bejutni.

A Sapientia EMTE Kolozsvári Karán az idén az ősszel induló táncművészeti szakkal immár öt alapképzésen összesen 125, a három mesterin pedig 40 helyet hirdettek meg, a különböző szakok leírásait, egyéb fontos információkat a kar honlapján, a felvételizőknek szóló menüpontban gyűjtötték össze, így segítve a végzősöket.