BBTE-felvételi: népszerű a közgáz és pszichológia mesterképzés

BBTE-felvételi: népszerű a közgáz  és pszichológia mesterképzés
Több mint 19 300 felvételiző tette meg az első lépést, a kötelező előiratkozást a BBTE felvételijén, közülük mintegy 15 ezer véglegesítette és benyújtotta a felvételi iratcsomót a kolozsvári Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) által kínált valamelyik alap- vagy mesteri képzésre.

A mesteri képzések közül a legkeresettebbek a Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Kar által kínált programok, ide több mint 1200 iratkozási iratcsomó érkezett be. Az alapképzést végzett hallgatók nagy számban jelentkeztek a Pszichológia és Neveléstudományok Kar mesteri programjaira, ahová 962 iratcsomót nyújtottak be; a Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar képzéseire pedig 551 jelentkező iratkozott az online felvételi platformon keresztül. A távoktatást kínáló karok közül a Pszichológia és Neveléstudományok Kar az első helyezett az iratkozók létszámát illetően – ide több mint 100 iratcsomó érkezett be mesteri képzésre.

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem a 2020-2021-es tanévre 4875 tandíjmentes és több mint 10 ezer tandíjköteles helyre várja a jelentkezőket, emellett 2550 hely áll az érdeklődők rendelkezésére távoktatáson és csökkentett látogatású oktatáson. A BBTE 228 mesteri képzésén a 2020-2021-es tanévben 3500 államilag támogatott és 6185 tandíjköteles hely várja az alapképzést végzett hallgatókat (nappali és csökkentett látogatású képzésen). A 2020-as felvételi teljes folyamata kizárólag online zajlik a https://academicinfo.ubbcluj.ro/admitere/ platformon keresztül, ahol a jelentkezők feltölthetik a beiratkozáshoz szükséges teljes dokumentációt. A felvételi időszak végén, a végleges eredmények közzétételét követően a helyek visszaigazolása ugyancsak online fog történni.

Az új tanévre a felvételik 2020. július 9. és 30. között zajlanak. A felvételi naptár tartalmazza a jelentkezési időszakot, a felvételi vizsgákat, az eredmények kifüggesztését, a fellebbezések benyújtását, a helyek megerősítését, a fennmaradó helyek újraelosztási időszakát; ezt a BBTE-n belül az egyes karok határozták meg. További információk a https://admitere.ubbcluj.ro/hu/ linken érhetők el.