Nonverbális mozgáselőadást mutat be a Váróterem Projekt

Nonverbális mozgáselőadást mutat be a Váróterem Projekt
Bemutatóval zárja az évet a kolozsvári Váróterem Projekt független színházi társulat: a Hatodik nap című nonverbális mozgáselőadást a csapat új játszóhelyén, a kolozsvári ZIZ kulturális központban (Párizs utca, 5-7. szám) láthatják az érdeklődők december 18-án, szombaton és 19-én, vasárnap este hét órától.

„Ember. Nő. Ember és Nő. Férfi és Nő. Nő és Férfi. Valakik, valamikor, Valaki szerint: hibáztak. Nagyon emberi történet. Két nagyon jól ismert egyén tragédiájáról. Nagyon személyes történet, és mégis: hogyan válik ennyire személytelenné? A férfiakra, mint csoportra gondolunk, a nőkre egyaránt. Hiányzik a személyesség, amihez viszonyulni tudnánk. Ha szabadulni szeretnénk, vagy felfedezünk magunkban olyan igényt, amely kibillent a felállított szabályrendszerből, a társadalom normaszegésnek értékeli és megbünteti” – írja az előadásról közleményében a társulat.

A nonverbális produkció arra igyekszik válaszolni, hogy mit jelent társadalmunkban a párkapcsolat fogalma, illetve mi a párok feladata. „Előadásunk nem a teremtéstörténetben, de abból kiindulva keresi a választ. Mérlegre helyezi a kapcsolatok erejét és szánalmát, az önmegvalósítást és az intimitáskeresést, az ember esendőségét és brutalitását, a vágy erejét és a normalitás kétségbeesett látszatát. Ítéletmentes valóságot teremt, amelyben a néző könnyen megtalálja a helyét. Olyan valóság ez, amely szubjektív, intim, nem politizál, és nem keres etikát. Olyan művészi alkotás, amely nem maszkulin vagy feminin, hanem emberi” – fogalmaz a közlemény.

Rendező Varga Hunor-József, látványtervező Gábor Zsófia, mozgáskoordinátor Györgyjakab Enikő, technikus Sipos Júlia, közreműködött a Made In Pata-Rât egyesület, valamint Varga Ervin és Oana Mureșan. Előadják: Varga Hunor-József és Veres Orsolya. A járványügyi szabályozások miatt a helyek száma korlátozott, ezért a részvételhez a www.eventbook.ro weboldalon szükséges az előzetes helyfoglalás és jegyvásárlás.

(Borítóképen az előadás szereplői, Veres Orsolya és Varga Hunor-József, utóbbi egyben a produkció rendezője is)