Fishez – a Váróterem Projekt bemutatója

Fishez – a Váróterem Projekt bemutatója
A 2018/2019-es évad első, a társulat 21. bemutatójára készül a Váróterem Projekt, a Sipos Krisztina rendezésével, koordinálásával létrejött Fishez című előadást október 18-án, csütörtökön este 7 órakor mutatják be a ZUG.Zone-ban (Árpád/Traian utca, 40–42. szám) – olvasható a társulat közleményében.

„Állítólag a halaknak három másodperc a memóriájuk. Vagyis három másodpercenként rá tudnak csodálkozni az életre. Meglepheti őket egy visszhang. Ezzel szemben mi, emberek képesek vagyunk akár több millió emléket is tárolni” – írja a közlemény a produkcióról.

Az előadás rendező–koordinátora, Sipos Krisztina számos szerepkörben feltűnt már a társulat előadásaiban, rendezőként ez a második produkciója. Első rendezése, a Kedd – choirtárs előadás sikeresen szerepelt többek között a budapesti Kolozsvári7, valamint a temesvári FEST-FDR 2017 fesztiválokon, 2017-ben pedig megkapta a Játéktér színházi folyóirat legjobb 35 év alatti színházi alkotónak járó díját.

„A Fishez egy próbálkozás a közösségi alkotásra, az együttgondolkodásra, a kísérletezésre. Igyekeztünk a hierarchikus színházi struktúrával dacolva dolgozni, nem megvalósítva egyetlen ember elképzelését, hanem – ki-ki a saját szakterületét képviselve – egyenrangú alkotókként részt venni a próbafolyamatban. A határozott zenei struktúra szerint építkező előadás próbái a különböző médiumok (mozgás, szöveg, hang, tempó stb.) szétválasztásával, és ezeken belül újfajta kapcsolatok kialakításával kezdődtek. Az előadás egy relatív, asszociációkra épülő világban boncolgatja a test-idő-emlékezet hármasának témáját” – olvasható a közleményben.

Rendező: Sipos Krisztina, rendezőasszisztensek: Gábor Zsófi és Vass Zsuzsanna. Díszlet, jelmez: Gábor Zsófi. Zene: #BHZsolt. Játsszák: Csepei Zsolt, Rácz Endre, Pál Emőke, Sebők Maya.

(Borítókép: Jelenet az előadásból. Fotó forrása: Váróterem Projekt)