Négyszázan a BBTE véradó kampányán

Négyszázan  a BBTE véradó  kampányán
Véget ért a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Adjunk vért közösen, a BBTE kezdi mottóju kampánya, amelynek keretében november 20-24 között 400-nál többen adtak vért, és hatezernél többen vettek részt a véradás fontosságát és pozitívumait, valamint a romániai kórházakra jellemző vérhiányt ismertető tájékoztatókon – áll az intézmény szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A kampányban részt vett a Kolozsvári Véradó Központ és a Marosvásárhelyi Mobil Véradó Központ, amely a Iuliu Hațieganu Sportparkban, Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem és a BBTE Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karának campusán fogadta a véradókat.

– A tény, hogy minden nap meghaladtuk a napi maximális véradási kapacitását a központoknak azt jelenti, hogy az üzenetünk célba ért és érthető volt. Szeretnénk, ha ez a kampány nem csak egy lenne a rendezvények sorában, ezért előtte egy teljes héten át próbáltunk minél több kolozsvárit tájékoztatni a magatartásváltozás elérérse érdekében – mondta a Laura Irimieș a felsőoktatási intézmény szóvivője.

A kampányban a BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Karának 130 diákja önkénteskedett, akik november 13–17. között az egyetem 21 karán tartottak felvilágosítást az intézmény diákjai számára a véradás fontosságáról. Idén első alkalommal kapcsolódott be a kampányba az Universitatea Cluj fociklub edzője és néhány játékosa, akik a Sportparkban felállított mobil véradó központban jártak.