Elkezdődött a BBTE véradó kampánya

Elkezdődött a BBTE véradó kampánya
Több mint 150 kolozsvári adott vért a Babeș–Bolyai Tudományegyetem által szervezett Adjunk vért közösen, a BBTE kezdi mottójú kampány első napján, november 20-án, hétfőn. A kampány résztvevői már nyitáskor sorban álltak a Kolozsvári Véradó Központban, délig pedig elérte a napi maximumot a véradók száma – áll az intézmény szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

A BBTE kampányának célja a véradáson túl a lakosság hozzáállásának megváltoztatása, szeretnék elérni, hogy a kolozsváriak következetesek legyenek a véradás terén – áll még a közleményben. Így a véradás mellett a program része volt egy felvilágosító kampány is, amely során hatezer Kolozsváron tanuló diáknak beszéltek a véradás fontosságáról és hasznáról, illetve a romániai kórházakra jellemző vérhiányról. A kampányban 150 önkéntes diák vett részt, egy hét leforgása alatt a BBTE minden karán tájékoztató előadást tartottak.

Az Adjunk vért közösen, a BBTE kezdi kampány november 20–24. között zajlik, ma, november 21-én a Kolozsvári Véradó Központnál (Eszterházy/Nicolae Bălcescu utca 18. szám), holnap, november 22-én a Iuliu Hațieganu Sportparkban (Feketepalló/Pandurilor utca 7. szám), november 23-án, csütörtökön a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem campusán (Monostori út, 3-5. szám), míg november 24-én, pénteken a BBTE Közgazdaság és Gazdálkodástudományi Karán lehet vért adni.

A kampányt a BBTE a Kolozsvári Agrártudományi és Állatorvosi Egyetem, a Kolozsvári Véradó Központ, a Marosvásárhelyi Mobil Véradó Központ, a CSUBB, OSUBB, Marty, Exclusive Catering & Events és Selgros Cash & Carry közreműködésével szervezi.