Napokkal ezelőtt, érvényes vízummal érkezett afgán családot tartanak fogva Los Angelesben

Napokkal ezelőtt, érvényes vízummal érkezett afgán családot tartanak fogva Los Angelesben
Érvényes vízummal rendelkező afgán családot tartanak fogva napok óta Los Angelesben; a város egyik bíróságánál emberi jogokkal foglalkozó ügyvédek nyújtottak be keresetet a fogva tartás miatt.

A kereset szerint a három kisgyermekkel érkező családnak speciális bevándorlási vízuma van, ugyanis az életüket kockáztatták azért, hogy amerikaiakat védjenek Afganisztánban. Az Egyesült Államok vám-, és határőrizeti szervei (CBP) azonban ennek ellenére megtagadták tőlük a belépést és a jogi segítséget is.

A család még csütörtökön érkezett Los Angeles nemzetközi repülőterére, és tagjait - köztük a hétéves, hatéves és nyolchónapos gyermeket - azonnal őrizetbe vették. Az édesanyát és a három gyermeket Los Angeles belvárosában őrzik, a családfőt pedig egy szigorúan őrzött börtönbe vitték. Az ügyvédek elmondása szerint a hatóságok az anyát és a három gyermeket Texasba kívánták szállítani, de az ügyvédek kérésére elálltak ettől.

A vám- és határőrizeti szervek (CBP) nem kívánták kommentálni az esetet, Carl Rusnok, a CBP szóvivője azonban emailben közölte: az eljárás mindenben megfelel a hatályos törvényeknek.
 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Alig több mint egy héttel a július 26-án kezdődő párizsi nyári olimpia előtt, magas készültségben vannak a francia hatóságok a különféle szervezetektől érkező fenyegetések miatt, számolt be a híradó.hu portál. A Euronews arról tájékoztat, hogy katonák ezreit küldték a francia fővárosba, hogy segítsék a párizsi rendőröket az olimpia ideje alatt a játékok biztosításában. Néhányan közülük korábban Maliban vagy Afganisztánban is teljesítettek szolgálatot. Ideiglenes tábor létesült, 4500 katona települt a francia főváros peremére. A készültség nem véletlen, hétfőn ugyanis már megsebesítettek egy rendfenntartót: a párizsi Gare d’Est pályaudvaron egy migrációs hátterű férfi megkéselt egy, az olimpia biztonságáért felelős terrorelhárító katonát.
Külpol