Művészek az egyházért Törökvágáson

Művészek az egyházért Törökvágáson
Magánszemélyek, gyűjtők és egyháztagok adományoztak a Kolozsvár-Törökvágási Református Egyházközség javára képzőművészeti alkotásokat, hogy azok értékesítésével segítsék az egyházközséget.

Miután évek óta képzőművészeti kiállítások tucatjaival gyönyörködteti a kolozsváriakat, most eladással egybekötött tárlatra hívja a nagyérdeműt a törökvágási egyházközség a Kányafő Galériába (Donát út 142.). Vasárnap, december 12-én a 10 órai istentiszteletet követően válogathatnak az érdeklődők több mint negyven hajdani és kortárs képzőművész és műkedvelő grafikái, festményei, szobrai közül. Negyven adományozó több mint hetven műtárgyat ajánlott fel az egyházközség javára, az egyes alkotások árát művészek szabták meg, ez természetesen nem zárja ki annak lehetőségét, hogy az ajánlattevők tetszésük és lehetőségük szerint ezt meghaladó ajánlatot tegyenek.

A 11 óra körül kezdődő eseményen olyan művészek alkotásai is új tulajdonost keresnek, mint Balázs Ernő, Balla László, Móra Bernát, Ocskay Ágnes, Szopos Sándor, Gy. Szabó Béla, Forró Ágnes, Nemes András Csaba, Cs. Erdős Tibor, Vámszer Géza, Vernes András. Gally A. Katalin, Felházi Lenke, Takács Gábor, Zsombori Erzsébet, Vlad Liviu, Kováts Ildikó, Veress Pál.

A házigazda Bibza Gábor lelkipásztor szerint a kezdeményezés fő célja: a befektetések után koronavírus miatt szinte fizetésképtelenségbe jutott egyházközség átlendítése a következő esztendő felé, hogy továbbra is el tudja látni szociális, közérdekű és vallási feladatait. A vásárlással egybekötött képzőművészeti kiállítást megnyitja Ferenczy Miklós nyugalmazott lelkipásztor. (ke)