Munkalátogatásra Washingtonba utazik Klaus Iohannis

Kétnapos munkalátogatásra Washingtonba utazik Klaus Iohannis államfő, akit kedden a Fehér Házban fogad Joe Biden amerikai elnök - jelentette az Agerpres hírügynökség az elnöki hivatal közleményét ismertetve.

A bukaresti bejelentés szerint a két államfő az ukrajnai és a fekete-tengeri helyzetről, az euroatlanti térség biztonságáról, valamint a nemzetközi és a kétoldalú kapcsolatokat érintő más fontos témákról egyeztet. 

Iohannis a megbeszélés során meg akarja erősíteni, hogy Románia aktívan részt vesz a nemzetközi válsághelyzetek megoldásában, és jelentős szerepet vállal a térség biztonságának megteremtésében - közölte az elnöki hivatal.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Palesztinpárti tüntetők foglalták el április 30-án New Yorkban a Columbia egyetem főépületét, ahova helyi idő szerint kedden, az esti órákban bevonultak a rohamrendőrség egységei és több tucatnyi embert őrizetbe vettek. A nemzetközi hírügynökségek szerint az Egyesült Államokban az elmúlt két hétben egyre több egyetemen tüntetnek diákok és kívülállók Izrael ellen, a Gázai övezet palesztin lakossága mellett, sátortáborokat állítanak fel a kampuszokon.
Külpol
Az Egyesült Államok hatmilliárd dollár értékű új katonai felszerelés ukrajnai szállítása mellett kötelezte el magát. A védelmi minisztérium bejelentése szerint az ukrán hadsereg számára új megrendelés formájában jutnak majd el az eszközök, amelyeket közbeszerzésként az amerikai hadiipar szereplői és egyéb partnerek gyártanak le.
Külpol