Munkaerőpiac 2023-ban: tehetségvadászat és rugalmasság

A cégek továbbra is munkaerőhiánnyal küszködnek

Munkaerőpiac 2023-ban: tehetségvadászat és rugalmasság
A humán erőforrások, valamint a munkaerőpiac tekintetében érdekes és izgalmas változásokra számíthatunk: a szakemberek szerint egyrészt kiéleződik a cégek közötti harc a tehetségek bevonzására, másrészt pedig az energiaválság és az infláció növekedése miatt az alkalmazottak fizetésemeléseket kérhetnek. Igen ám, de a vállalatoknál dolgozók szokatlan, váratlan kérésekkel és igényekkel is előrukkolhatnak, amely alaposan meglepheti a munkaadókat, mert ezek nem feltétlenül anyagi természetűek. A Ziarul Financiar pénzügyi szaklap által végzett felmérésből az is kiderül, hogy a munkaerőpiacot milyen mértékben befolyásolja a koronavírus-járvány utáni időszak és az ukrajnai háború, továbbá a munkavégzéssel kapcsolatban milyen elvárásaik lesznek az alkalmazottaknak. Érdekes az is, mennyien választják a digitális nomád elnevezésű munkavégzési stílust, s miért nincs hozzáférésük a helyi cégeknek az országban maradt alkalmazottakhoz.

A koronavírus-járvány utáni időszak, az ukrajnai háború, az infláció és az energiaválság miatti árnövekedés jelentős hatással van a romániai munkaerőpiacra, állapították meg a Ziarul Financiarnak (ZF) nyilatkozó szakemberek. A pénzügyi szaklap adatai szerint – amelyeket a Top Employers Institute elnevezésű intézettel közösen gyűjtött – jövőre jelentős változások várhatók az alkalmazottak fizetésére, különleges elvárásainak teljesítésére vonatkozóan. Ugyanakkor, vélik a szakemberek, az egyik legnagyobb kihívást a fiatal tehetségek felfedezése és a cégekhez vonzása jelenti. Ezek a személyek tisztában vannak a tudásukkal, adottságaikkal és értékükkel, ezért a cégvezetők tudják: anyagi szempontból nehéz lesz megfelelni az elvárásaiknak. Emiatt a vállalatok tulajdonosai szokatlan ajánlatokat tesznek, ráadásul az alkalmazottak sem csak pénzben gondolkoznak, ezért a munkaerőpiac dinamikája jelentős változásokon mehet át a 2023-as évben.

Világjárás közben végeznék a feladatokat…

A szaklap kimutatása szerint jövőre egyre többen lesznek olyanok, akik nem járnának be a céghez dolgozni, és ezzel szemben inkább az otthoni munkavégzést választanák. Lévén, hogy a villanyáram, az internet-hozzáférés és a számítástechnikai eszköz már a világ szinte minden pontján biztosítható, sok fiatal abban gondolkozik: világjárás közben végezné el a főnökei által rábízott feladatokat.

A Ziarul Financiar által megszólaltatott egyik szakember azt nyilatkozta: annak érdekében, hogy továbbra is versenyképesek maradjanak, a cégeknek már 2022 második felében mélyebben a zsebükbe kellett nyúlniuk az alkalmazottak fizetésemelésének a fedezésére, ez a tendencia pedig jövőre is folytatódik.

Érdekes megjegyezni azt is, hogy a külföldi cégek egyre több olyan személyt vesznek fel, akik szülőföldjükön maradtak, ezeket pedig a helyi vállalatok már nem tudják alkalmazni. A szakemberek szerint az utóbbi időszakban a gépjármű-automatizálással és technológiai fejlesztéssel, valamint a számítástechnikával és távközléssel kapcsolatos piac növekedett leginkább, a cégek ilyen téren felkészültséggel rendelkező alkalmazottakat keresnek leginkább. Igen ám, de a humán erőforrások vonatkozásában most már nem csupán a nagy tapasztalattal és munkabírással rendelkező közép- vagy magas szintű tisztségekben lévő munkatársakra, hanem kezdőkre is egyre nagyobb szükség van. Nekik pedig a nemzedékek közti különbségekből és az utóbbi években bekövetkezett értékrendváltozásokból adódó szempontok a mérvadók, és nem feltétlenül a jövedelmi szint. Ugyanakkor a cégek által felajánlott különböző „csomagok” – sportolási és kikapcsolódási lehetőségek, élményszerzéssel járó programok, gyakori csapatépítők stb. – is nagyon sokat nyomnak a latban.

varosnapokHirdetés

Pálfi Szilárd: átmeneti időszak következik

A kolozsvári humánerőforrás-cég, a Hummark vezetője szerint a 2023-as évet az átmenet jellemzi majd. „Fontos lenne a különböző forgatókönyveket felvázolni a változásokkal együtt járó lehetséges veszélyekkel és a bennük rejlő lehetőségekkel, de a kulcs mindenképp abban fog állni, hogy mennyire tudunk rugalmasan alkalmazkodni a kialakult új helyzetekkel szemben” – jelentette ki a Szabadságnak a szakember.

Úgy vélte: lehet és kell is számolni azzal, hogy lesznek cégek, amelyek a jelenlegi helyzet áldozatául esnek. „Lesznek olyan cégvezetők, akik nem látnak, és nem találnak kiutat a kialakult gazdasági helyzetből, illetve lesz olyan vállalat, amelynek válaszképpen át kell méreteznie a személyzetét. Sajnos, esetenként ez azzal járhat, hogy lesznek emberek, akik munkahely nélkül maradnak. Mindenképp az egyik segítség a személyes és a szakmai kapcsolatok hálózatának az irányából jöhet, éppen ezért különösen fontos ápolni, s tudatosan építeni ezeket a kapcsolatokat” – fogalmazott.

Pálfi Szilárd azt tanácsolta: jelen kell lenni a munkaközvetítő weboldalakon, és folyamatosan frissen kell tartani az önéletrajzot. Szerinte jövőre a különböző hiteleket törlesztő alkalmazottakon mindenképpen nagy nyomás lesz, ugyanis előreláthatóan növekednek a kamatok, ezért valószínűleg a munkavállalók több pénzt igényelhetnek.

„Az is világos, hogy lakáshitelt csak a biztos munkahellyel rendelkezők kapnak majd. Ráadásul nem elég, hogy sokak munkahelye veszélybe kerül, hanem a megélhetés „árának” a növekedésével az eddig kapott fizetés reálértéke is csökken. Ezekre ránehezedik a megnövekedett kamat és az infláció. Ez valóságos kutyaszorító” – jegyezte meg.

A Hummark HR-cég vezetője úgy gondolja: január elsejétől a minimálbér bruttó háromezer lejre történő növekedése további nyomást gyakorol a kis- és középvállalatokra, amely a cégek bezárásához vagy leépítésekhez vezethet.

„Az is gond, ha valami drágul, de amennyiben valaki munkahely nélkül marad, teljes a jövedelemkiesés. Rossz, ha például drágul az élelem vagy a gyógyszer, még rosszabb azonban, ha meg sem tudjuk vásárolni” – fogalmazott Pálfi Szilárd.

(Borítóképünk illusztráció)