Monostori parkolóház: 6 év alatt 372 hely. De mégsem

Monostori parkolóház: 6 év alatt 372 hely. De mégsem
Elégedetlen az USR Kolozs megyei szervezete: a politikai alakulat felrója a Kolozsvári Polgármesteri Hivatalnak, hogy hat év alatt csupán 372 parkolóhelyet sikerült biztosítani a kincses város legzsúfoltabb lakónegyedében.

A Negoiu utcai parkolóházat körülbelül 2190 nappal ezelőtt  kezdték el építeni, s még mindig nem használható, bár 2017 decemberében hivatalosan átadták a kedvezményezetteknek.

A Szabadsághoz is eljuttatott sajtóközleményükben vizsgálatot kérnek a késlekedés kiderítésére, és az érintettek felelősségre vonására. Szerintük már a kezdetektől, azaz az építmény kivitelezőjének a kiválasztásakor világos volt, hogy a parkolóház gondokkal küszködik majd. Az átadási időpont évről évre halasztódott, az építő cég időközben csődbe ment, s mikor végre nagy nehezen sikerült befejezni akkor hirtelen kiderült: a Katasztrófavédelmi Felügyelőség nem bocsátja ki a tűzvédelmi engedélyt, mivel az építmény nem felel meg a jogszabályokban előírt követelményeknek.

„Júniusban hat év telik el a projekt kezdete óta. Hat év egy lakónegyedi parkolóházért. Hat év 372 parkolóhelyért. Kérjük a városházát egy belső vizsgálat elindítására az okok felderítése érdekében. Elfogadhatatlan, hogy a helyhatóság elnézze ezeket a késlekedéseket” – olvasható a dokumentumban.

(Fotó: ziardecluj.ro)