Mikor lép érvénybe a nyugdíjak adómentességi küszöbét 3000 lejre emelő törvény?

Október 1-jén, az idősek világnapján lép érvénybe a nyugdíjak adómentességi küszöbét 3000 lejre emelő törvény - emlékeztetett egy keddi Facebook-bejegyzésében a miniszterelnök.

Marcel Ciolacu hangsúlyozta: az intézkedés az állami nyugdíjrendszerhez tartozó valamennyi nyugdíjra érvényes - beleértve a katonai nyugdíjakat -, és a szeptember 1-jén hatályba lépett, „3,8 millió nyugdíjasnak igazságot szolgáltató új nyugdíjtörvényt” egészíti ki.

Az idősek világnapja alkalmából közzétett üzenetében arra is emlékeztetett a miniszterelnök, hogy a kormány növelte a küszöbértékeket, hogy a rászoruló nyugdíjasok továbbra is részesüljenek étkezési utalványban, illetve gyógyszer- vagy fűtéstámogatásban.

„Ezekkel az intézkedésekkel és reformokkal bebizonyítottuk, hogy a kormányzásban való részvételünk a legbiztosabb garancia a nyugdíjasok számára arra, hogy érdekeiket megvédik és tisztességesen képviselik. Mert csak így fejezhetjük ki a tiszteletünket azok iránt, akik egy életen át dolgoztak! Isten éltessen minden szülőt és nagyszülőt!” - zárta bejegyzését Marcel Ciolacu.