Merénylet kísérlet Donald Trump ellen – lelőtték a merénylőt (FRISSÍTVE)

Merényletkísérletet hajtottak végre Donald Trump republikánus jelölt ellen Pennsylvania államban, az Egyesült Államokban. A támadó meghalt, az elnökjelölt vérző füllel, saját lábán hagyta el a színpadot, majd konvojával egy helyi egészségügyi intézménybe távozott.

Rálőttek Donald Trump volt elnökre és republikánus elnökjelöltre szombaton a Pennsylvania állambeli Butlerben tartott nagygyűlése alatt. A lövések nem sokkal, mintegy 6 perccel azután dördültek el, hogy a politikus elkezdett beszélni, ezt követően a titkosszolgálat (Secret Service) emberei azonnal körbevették és védőgyűrűt vontak a volt elnök köré, majd a konvojával, vérző füllel és saját lábán elhagyta a helyszínt. 

Az esetről készült felvételek alapján hallani lehet, ahogy tompa lövések hangja hallatszik, majd ezt követően Trump a füléhez kap.

A támadást követően kisebb pánikhelyzet alakult ki a nézőközönség körében, ezért Trump felemelt ököllel intett feléjük ezzel jelezve, hogy jobban van. A korábbi elnök jól van, de egy helyi egészségügyi intézménybe vitték megvizsgálni. A lövöldözés során a választási gyűlés egyik résztvevője meghalt egy másik ember pedig súlyosan megsérült. A támadót még a helyszínen lelőtték.

Biden: mindenkinek el kell ítélnie az erőszakot 

Joe Biden amerikai elnök is reagált a támadásra. Azt mondta, hogy a történteket mindenkinek el kell ítélnie és hangsúlyozta, hogy az erőszaknak nincs helye Amerikában. 

A Fehér Ház szombaton késő este közölte, hogy Joe Biden telefonon beszélt Donald Trumppal. A tájékoztatás szerint az elnök Delaware állambeli otthonából visszautazott Washingtonba.

Egy ember meghalt, egy pedig súlyosan megsérült a lövöldözésben

A republikánus elnökjelölt a Truth Social-oldalán közzétett nyilatkozatában részvétet nyilvánított az ellene irányuló merényletkísérletben életét vesztett ember családjának, valamint a közönség súlyos sebesülést szenvedett tagja hozzátartozóinak is. 

Donald Trump hihetetlennek minősítette, hogy ilyen cselekmény megtörténhet az Egyesült Államokban. Egyúttal arról is beszámolt, hogy a golyó a jobb fülét érte.

„Rögtön tudtam, hogy valami nincs rendben, amikor meghallottam süvítést és a lövések hangját, majd azonnal éreztem, ahogy a golyó felszakítja a bőrt”  fogalmazott a korábbi amerikai elnök, hozzátéve, hogy komolyan vérzett. Emellett azt írta, hogy a támadó kiléte egyelőre nem ismert, annyi tudni róla, hogy halott - tájékoztat a hirado.hu

FRISSÍTÉS: Magányos elkövetőről lehet szó

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), és Pennsylvania állam rendőrségének tájékoztatóján megerősítették, hogy a nyomozás merényletkísérlet miatt zajlik. A támadóról és motivációjáról egyelőre nem közöltek részleteket, csupán annyit, hogy magányos elkövetőről van szó, és nem áll fenn további kockázat. A hatóságok a támadót ártalmatlanították, a jelentések szerint a titkosszolgálat emberei lelőtték. A támadáshoz használt fegyverről egyelőre nem közöltek részleteket. Annyit tudni, hogy egy 20 év körüli, Pennsylvania államból, Butler megyéből származó férfiról van szó.

A támadás helyszínét lezárták, és bűnügyi helyszínként kezelik, amelyen nagy létszámú nyomozói csoport dolgozik - hangzott el a rendőrség részéről.

 

 

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Szürreális élménynek nevezte Donald Trump, a Republikánus Párt várható elnökjelöltje egy vasárnapi lapinterjúban, hogy életben maradt az ellene megkísérelt merénylet után. Joe Biden államfő vasárnap esti sajtónyilatkozatában alapos és gyors vizsgálatot ígért a Donald Trump volt elnök elleni merénylettel kapcsolatban, s arra kért mindenkit, ne bocsátkozzon feltételezésekbe a támadás indítékát és a merénylő kötődéseit illetően.
Külpol
A Donald Trump korábbi amerikai elnökre tüzet nyitó 20 éves férfi nem messze lakott a végzetes szombati kampányesemény helyszínétől. Az ott megölt Thomas Matthew Crooks családjából egyelőre egyedül az édesapja nyilatkozott a sajtónak – számolt be a hirado.hu.
Külpol
A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI), és Pennsylvania állam rendőrségének tájékoztatóján megerősítették, hogy a nyomozás merényletkísérlet miatt zajlik. A hatóságok helyi idő szerint szombaton éjfélkor tartott sajtótájékoztatóján elhangzott, hogy a támadó a Pennsylvania állambeli Butler településen tartott nagygyűlés elkerített területén kívül, mintegy 130 méterre, egy épület tetején helyezkedett el.
Külpol
Késsel nyakon szúrta egy ismeretlen férfi Li Dzse Mjung dél-koreai ellenzéki vezetőt, aki kedden Puszanban tett látogatást – közölte a helyi rendőrség.
Külpol