Mérai magyar helységnévtábla: helyt adott a prefektúra az RMDSZ panaszának

Mérai magyar helységnévtábla: helyt adott a prefektúra az RMDSZ panaszának
A Kolozs Megyei Prefektúra az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének beadványára írt válaszlevelében arról tájékoztatja az érdekvédelmi szervezetet, hogy a kormánybiztos hivatalosan is értesítette az ügyről Kisbács község polgármesteri hivatalát és kérte, hogy vegyék figyelembe a törvény előírásait, és annak megfelelően helyezzék ki Mérába a magyar helységnévtáblákat – olvasható az RMDSZ mai sajtóközleményében.

Emlékeztetnek: a Kisbács községhez tartozó településről néhány héttel ezelőtt tűntek el a magyar helységnévtáblák, melyeket azóta sem helyeztek vissza.  

A dokumentum szerint az RMDSZ helyi tanácsosai több alkalommal jelezték a polgármesternek az ügyet, de a táblák jelenleg sincsenek még visszahelyezve. „Éppen ezért a Szövetség munkatársai január 13-án iktatták a Kolozs megyei prefektúrán azt a beadványt, amelyben kérik a prefektust, hogy utasítsa Kisbácsi Polgármesteri hivatalt a táblák visszahelyezésére” – áll az iratban.

„A prefektus dolga, hogy felügyelje a törvények betartását. A 215-ös törvény értelmében Mérán ki kell helyezni a kétnyelvű helységnévtáblát, és ezt a közigazgatási egység polgármesteri hivatalának kell végrehajtania. Azt kértük a prefektustól, hogy járjon közben annak érdekében, hogy a törvényes előírásokat maradéktalanul tartsa be a kisbácsi polgármester” – nyilatkozta Csoma Botond, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének elnöke.