Meghirdették a sárvári középiskolás irodalmi pályázatot

Meghirdették a sárvári középiskolás irodalmi pályázatot
Az Írók Alapítványa, az Írók Szakszervezete, a Sárvári Tinódi Gimnázium és Sárvár Város Önkormányzata meghirdeti a 41. Kárpát-medencei Középiskolás Irodalmi Pályázatot és 2018. április 3-tól április 6-ig Sárvár városában megrendezi az irodalmi pályázat táborát.

Pályázni vers, próza és tanulmány kategóriában lehet. Várják minden 14–18 éves középiskolás diák magyar nyelven írt írását. Egy pályázat maximális terjedelme kategóriánként 15 kéziratoldal lehet (számítógéppel, 14 pontos betűnagysággal írva, de ugyanilyen terjedelmű, kézzel írt, jól olvasható írásokat is elfogadnak).

A pályázat benyújtási határideje: 2018. február 15.

A pályázatok beküldhetők:

– e-mailben: csatolt mellékletként (word-dokumentum formátumban), az iroszak@t-online.hu címre. Kérik, hogy minden mellékletben tüntesse fel a pályázó a nevét, címét, e-mail címét (esetleg telefonszámát), valamint iskolája nevét és címét. Ha valaki két kategóriában pályázik, két külön mellékletet küldjön e-mailben (pl. külön a verseket és külön a prózákat, az ezt tükröző elnevezéssel: „XY versei”, „XY prózái”. Kérik, hogy senki ne küldje egy-egy versét vagy novelláját stb. külön-külön mellékletben, hanem kategóriánként egy mellékletbe másolja be pályaműveit. Fontos, hogy minden egyes írás fölött szerepeljen az író neve!)
– postai úton: egy példányban. Aki több kategóriában küld pályaműveket, külön borítékban küldje a vers, a próza ill. a tanulmány pályázatát. Kérik, hogy a borítékra írják rá, hogy mi található benne (pl. „verspályázat”, „prózapályázat” stb.). A postán érkező pályázatban is kérik feltüntetni a pályázó nevét, címét, e-mail címét (esetleg telefonszámát) és iskolája nevét, címét, e-mail címét.
A pályázatokat postán az Írók Alapítványa, 1093 Budapest, Lónyay u. 43. fszt. 1. címre várják.

A pályázat nem jeligés.

A pályázatok visszaküldését nem tudják vállalni.

Az ötven legjobb pályázat szerzőjét meghívják a sárvári irodalmi táborba, ahol a műhelymunka során neves írókból, költőkből álló zsűri értékeli a pályaműveket, és sor kerül a díjkiosztó ünnepségre is. A meghívót 2018. március 19-ig juttatják el a meghívottakhoz. A meghívottak számára a sárvári irodalmi tábor díjmentes, szükség esetén útiköltség-térítést is biztosítanak részükre.