Mától vetítik Tomasz Wasilewski filmjét

Mától vetítik Tomasz Wasilewski filmjét
Mától vetítik a kolozsvári Győzelem moziban a lengyel Tomasz Wasilewski által írt és rendezett Egyesült szerelmes államok (Zjednoczone stany miłości/United States of Love) című filmet, olvasható a produkciót forgalmazó Transilvania Film szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Wasilewski filmjének világpremierjét a tavalyi Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon tartották, és elnyerte a legjobb forgatókönyvnek járó Ezüst Medve-díjat a Meryl Streep vezette nemzetközi zsűritől.  A lengyel–svéd koprodukcióban készült alkotás ugyanakkor a gdyniai lengyel filmfesztivál egyik nagy nyerteseként is emlegetik, ahol megkapta a legjobb rendezésért, a legjobb vágásért, a legjobb jelmezekért, valamint a legjobb színészi és színésznői alakításért járó elismerést.

„Nagyon boldog vagyok, hogy a filmemet Kolozsváron is vetítik, ahol már többször jártam, a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál meghívottjaként. Nagyon jól éreztem magam minden alkalommal, sok szép emlék köt a városhoz – nyilatkozta a rendező a Transilvania Film képviselőjének.

(Borítókép: Jelenet a filmből)

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Váratlan, ám korántsem véletlen, hogy a nyugati életvitel és értékrend felé tájolás éppen keletről érkező impulzusra történt – véli Lucian Boia történész, akinek immár a nyolcadik kötetét publikálta a Koinónia Kiadó. A románok és Európa című kötet ihletett fordítója Vallasek Júlia, aki másodízben magyarítja a mítoszokat és berögzöttségeket rendre megkérdőjelező történészprofesszort – vele szerveztek beszélgetést a 13. Kolozsvári Ünnepi Könyvhéten.
KultSzínTér