Már hét lila trolibusz közlekedik a kolozsvári utcákon

Országosan 3 milliárd euró kellene a közszállítás korszerűsítéséhez

Már hét lila trolibusz közlekedik a kolozsvári utcákon
Az eddigi egy helyett tegnap óta hét – lila – Iveco Astra Town 118 típusú trolibusz közlekedik Kolozsváron, miután a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) üzembe helyezte azt a hat ilyen járművet is, amelyek az utóbbi hetekben kerültek tulajdonába. A tizennyolc méter hosszú trolik 40 százalékkal kevesebb villanyáramot fogyasztanak, mint társaik, szállítási kapacitásuk pedig 162 fős. Alacsony padlózattal, külső-belső videokamerákkal, mozgáskorlátozottak számára kialakított helyekkel, egy millió kilométer élettartamú motorral rendelkeznek, és teljesítik az európai környezetvédelmi előírásokat. Maximális sebességük 50 kilométer/óra, amit elektronikus rendszer „tart kordában”. Egy ilyen jármű ára áfamentesen 2,1 millió lej. Európai uniós követelmény, hogy 2030-ig Romániában a városi közszállítás ötven százalékát környezetkímélő, nem klasszikus üzemanyagokkal működő szállítóeszközökkel bonyolítsák le.

Liviu Neag, a Kolozsvári Közszállítási Vállalat (CTP) igazgatója szerint jövőre Kolozsváron megjelennek az első elektromos autóbuszok is, amelyekből tíz vásárlását a svájci kormány, további húszat pedig a városi önkormányzat fogja finanszírozni. A versenytárgyalást már idén nyáron kiírták, de az első kiírás nem volt sikeres, hiszen a négy pályázó egyike sem felelt meg minden, a feladatfüzetben feltüntetett kikötésnek, így a licitet  meg kellett ismételni.

Jelenleg a vállalat száz darab árammal működő tömegszállító járművel rendelkezik, amelyek közül nyolcvan már 3–11 éves.

Egy, még 2015-ben, az aradi Astra gyárral megkötött, összesen 42 millió lej értékű szerződés értelmében 2016–2017-ben húsz darab új csuklós trolibusz érkezik Kolozsvárra – ebből májusban érkezett az első, majd a további hatot tegnap üzemelte be a CTP. A kincses városban egyébként 1959 óta közlekednek trolibuszok.

Románia számára uniós előírás, hogy 2030-tól a városi közszállítást lebonyolító járművek fele környezetvédelmi szempontból teljesen megfelelő – vagyis nem klasszikus üzemanyaggal (benzinnel, gázolajjal) működő – legyen. Jelenleg az országnak csak tizenegy városában működnek trolibuszok, így becslések szerint a következő hét évben a városi tömegszállításban három milliárd euróra van szükség a járműpark felújítása érdekében.

Nehézséget jelent a beruházásokban a nagy árkülönbség: egy hagyományos üzemanyaggal működő busz 200 ezer euróba kerül, egy elektromos busz pedig 400 ezerbe. Csupán Bukarestben 200–250 villamosra lenne szükség, amelyek egyenként legkevesebb 1,5 millió eurót emésztenének fel. A fővárosi tömegközlekedési vállalat 500 autóbusz megvásárlására készül, amelyek 30 százaléka elektromos meghajtású lesz.

Felmérés készült tíz nagyváros ilyen célzatú igényére, amit európai uniós pályázatokkal lehetne teljesíteni. Eszerint Kolozsvár a 2016–2020-as időszakban, a fent említett elektromos buszokon kívül, 12 villamos beszerzésére készül, a 2021–2030 közötti időszakban pedig további 15 villamost, 70 trolibuszt és 45 autóbuszt kíván beszerezni.