Magyar Kupa: elődöntős mezőny

Magyar Kupa: elődöntős mezőny
A Debreceni VSC jutott elsőként a labdarúgó Magyar Kupa elődöntőjébe, miután a negyeddöntő hazai visszavágóján 3–1-re legyőzte a Budapesti Honvéd csapatát.

A gól nélküli kispesti találkozót követően a visszavágón Könyves Norbert az első félidő elején és végén is góllal büntette a vendégvédők bizonytalanságát, akik a 63. percben, a debreceniek harmadik találatánál is határozatlanok voltak a kapujuk előtt. A mérkőzést követően az m4sportnak Könyves azt nyilatkozta, ő ért utolsóként a labdához, ám a gólt a magyar szövetség végül Haris Tabakovicnak adta. A folytatásban Eppel Márton fejesével szépített ugyan a Honvéd, de már nem tudott közelebb kerülni a házigazdákhoz.

Ugyan az Újpest 3–2-re kikapott a másodosztályban éllovas Budapesti MTK vendégeként a szerdai visszavágón, de idegenben szerzett több góllal négy közé jutott. A kék-fehérek hazai pályán két alkalommal, 1–0-nál és 3–1-nél is továbbjutásra álltak, azonban a lila-fehérek Novothny Soma révén mindkétszer eredményesek voltak, ennek köszönhetően kiharcolták az elődöntőbe kerülést.

A Puskás Akadémia hazai veresége után a Diósgyőri VTK felett aratott 3–0-s idegenbeli sikerével harcolta ki az elődöntőbe kerülést. Pintér Attila együttesét a Debreceni VSC-vel sorsolták össze az elődöntőben.

A másik ágon az élvonalban sereghajtó Balmazújváros – amelynek a hazai 5–0 után csak formaság volt a végül 2–1-re megnyert békéscsabai visszavágó – az Újpesttel találkozik majd.

Magyar Kupa, negyeddöntő, visszavágó: • Debreceni VSC–Budapesti Honvéd 3–1 – továbbjutott a Debrecen 3–1-es összesítéssel • Budapesti MTK (NB II.)–Újpest FC 3–2 – tj. az Újpest 4–4-es összesítéssel, idegenben szerzett több góllal • Diósgyőri VTK–Puskás Akadémia FC 0–3 – tj. a Puskás Akadémia 3–1-es összesítéssel • Békéscsaba 1912 Előre (II.)–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1–2 – tj. a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő kettős győzelemmel, 7–1-es összesítéssel.

Az elődöntőben: • Puskás Akadémia–Debrecen • Újpest–Balmaz Kamilla Gyógyfürdő.

Az első mérkőzéseket április 18-án, a visszavágókat május 9-én rendezik.