Ljubomir Vranjes döntetlennel mutatkozott be

Ljubomir Vranjes döntetlennel mutatkozott be
Döntetlennel mutatkozott be a magyar férfi kézilabda-válogatott élén Ljubomir Vranjes szövetségi kapitány, miután szombaton délután 29–29-re végeztek a fiúk Jönköpingben a svédek elleni felkészülési mérkőzésen. A január 12-én rajtoló Európa-bajnokságra készülő két együttes hétfőn ismét összeméri erejét.

Eredmény: • Svédország–Magyarország 29–29 (16–15) – a magyar gólszerzők: Balogh Zsolt és Bodó Richárd 5–5, Bartók Donát 3, Juhász Ádám, Császár Gábor, Vilovski Uros, Jamali Iman, Bánhidi Bence, Ancsin Gábor és Lékai Máté 2–2, Fekete Dávid és Országh Ádám 1–1.

Ez volt az első meccse magyar szövetségi kapitányként a svéd Ljubomir Vranjesnek, aki játékosként 1997 és 2002 között három Európa-bajnokságot és egy világbajnokságot nyert a svéd nemzeti csapattal, 2000-ben pedig olimpiai ezüstérmes volt.

A házigazdáknál nem lépett pályára a MOL-Pick Szeged csapatkapitánya, Jonas Källman, aki sérülés és családi okok miatt kihagyja a pénteken kezdődő horvátországi Európa-bajnokságot is.

A mérkőzésen három újoncot is avatott a magyar válogatott, Bartók Donát, Fekete Dávid és Országh Ádám is lehetőséget kapott.

A két csapat hétfőn 20.15 órától Partilléban ismét megmérkőzik egymással – az m4sport és az m4sport.hu a találkozót élőben közvetíti.

A magyar válogatott a pénteken kezdődő Európa-bajnokságon az olimpiai címvédő Dániával, valamint Spanyolországgal és Csehországgal szerepel azonos csoportban, amelyből az első három helyezett jut a középdöntőbe.

A magyar válogatott 18 fős Eb-kerete:

Kapusok: Borbély Ádám (Wisla Plock, lengyel), Mikler Roland (Telekom Veszprém).

Jobbszélsők: Hornyák Péter (Balatonfüredi KSE), Országh Ádám (Dabas KC).Jobbátlövők: Ancsin Gábor (Veszprém), Balogh Zsolt (MOL-Pick Szeged), Bartók Donát (TBV Lemgo, német).Irányítók: Császár Gábor (Kadetten Schaffhausen, svájci), Juhász Ádám (Grundfos Tatabánya), Lékai Máté (Veszprém).

Beállók: Bánhidi Bence (Szeged), Schuch Timuzsin (Veszprém), Szöllősi Szabolcs (Tatabánya), Vilovski Uros (Székelyudvarhelyi KC).Balátlövők: Bodó Richárd (Szeged), Jamali Iman (Veszprém), Ligetvári Patrik (Veszprém).Balszélső: Fekete Dávid (CYEB Budakalász).