Lezárult a jelentkezés a parlamenti jelöltlistára Kolozs megyében

Újabb parlamenti mandátumra pályázik Csoma Botond, Kolozs megyei képviselő
Hétfő délutánig két személy jelentkezett képviselőjelöltnek, és ugyancsak ketten tették le jelentkezésüket a szenátorjelöltségre – tájékoztatott az RMDSZ Kolozs megyei szervezete közleményében. A szeptember 19-én tartandó Megyei Képviselők Tanácsa (MKT) dönt majd a lista összetételéről és a jelöltek sorrendjéről.

Parlamenti képviselőjelöltnek Csoma Botond jelentkezett, aki már két mandátum óta erősíti a szövetség parlamenti frakcióját. Az RMDSZ szóvivője, a Kolozs megyei szervezet elnöke a következő négy évben is a Kolozs megyei magyar közösség érdekeit szeretné tolmácsolni Bukarestben – írják. 

Leadta jelentkezését Geréd Imre is, aki jelenleg az RMDSZ Kolozsvári szervezet belmonostori körzetének elnöke, az MCC erdélyi intézmény struktúrájáért felelős igazgatója, egykor az RMDSZ ifjúságért felelős ügyvezető alelnöke volt, illetve 2012–2016-ig az RMDSZ kolozsvári helyi tanácsosi frakcióját erősítette.

Szenátorjelöltnek László Attila, valamint Tasnádi István Szilárd jelentkezett. László Attila jelnleg a harmadik mandátumát tölti szenátorként. A szenátus egészségügyi bizottságának elnöke újrázna a december 1-i választásokon, hogy a Kolozs megyei és az erdélyi magyar közösség ügyeit képviselhesse a parlamentben.

Tasnádi István Szilárd jelenleg Kolozs megye alprefektusa korábban ügyvédként dolgozott. Az idei szuperválasztási év után az eddig szerzett közigazgatási tapasztalatait az országházban érvényesítené és kamatoztatná a közösség javára.

„A december 1-jei parlamenti választás tétje, hogy az RMDSZ visszakerüljön a kormányba. Ha ott vagyunk kormányon, bele tudunk szólni a döntésekbe. Akkor biztosan a következő évek fejlesztéseinek a magyar emberek és közösségek a nyertesei lesznek. Amennyiben nem vagyunk ott, akkor nincsenek eszközeink, hogy megvédjük a magyar érdeket, sem arra, hogy folytassuk az építkezést”– nyilatkozta Antal Géza, az RMDSZ Kolozs megyei szervezetének ügyvezető elnöke.

Az RMDSZ Kolozs megyei szervezete önkéntesek és a tisztségviselők segítségével házról házra járva gyűjti a támogatói aláírásokat. Szeptember 27-ig Kolozsváron a Magyar / 21. decembrie 1989 utca 47/7 szám, valamint a Szentegyház / Iuliu Maniu utca 2 szám alatti irodákban hétköznaponként 9–17 óra között is aláírhatják az induláshoz szükséges támogatói íveket az érdeklődők.