Let’s Go Digital! – filmes foglalkozás fiataloknak

Let’s Go Digital! – filmes foglalkozás fiataloknak
Idén is várja a Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF) a filmek, fényképészet és videóvágás iránt érdeklődő fiatalokat. A 14–18 éveseknek szóló Let’s Go Digital műhelymunkát tizenhetedik alkalommal hirdetik meg a szervezők. A fesztivál alatt zajló foglalkozáson tizenöt fiatal betekintést nyerhet a filmkészítés világába, szakemberek irányításával saját produkcióján dolgozhat – olvasható a TIFF közleményében.

A műhelymunkára 14 és 18 év közötti fiatalok jelentkezhetnek, nevezni április 27-ig, a TIFF weboldalán elérhető formanyomtatvány kitöltésével lehet. A nevezési szabályzat és a szükséges információk szintén a TIFF honlapján olvashatók.

A jelentkezők közül összesen 15 fiatal kerül be a programba, akik a TIFF-en töltött 10 nap alatt a filmkészítés lépéseit sajátíthatják el: témán való ötletelés és forgatókönyvírás, filmezés és vágás egyaránt része a programnak. A szerencsés fiatalok professzionális eszközökkel dolgozhatnak, a román filmipar szakembereinek irányításával, szabadidejükben pedig bármely TIFF-es rendezvényre ellátogathatnak, találkozhatnak a fesztivál meghívottjaival – részletezik a közleményben.

A fiatalok hármas csoportokban, megadott témán fognak dolgozni. A programhoz csatlakozik három senior is, a program korábbi résztvevői, akik segítik a kezdőket, miközben saját produkción dolgoznak: a Let’s Go Digital filmnaplóját készítik.

A műhelyfoglalkozás a filmes szakmába való beavatásként szolgál a fiatalok számára. A Let’s Go Digital az eddigi résztvevőknek –

Az elmúlt 16 évben több mint 350 fiatal vett részt a programban, többeknek a karrierjük elindulását jelentette, a résztvevők közül nagyon sokan filmes egyetemre jelentkeztek, jelenleg pedig filmeznek, vágnak, rendeznek vagy színészkednek, fesztiválokat szerveznek vagy filmekről írnak.

A 17. Let’s Go Digital a TIFF alatt zajlik Kolozsváron, május 31. és június 9. között.

(Fotó: TIFF.ro)