Külügyminisztérium: szombaton 58 román állampolgár tért vissza Izraelből

Külügyminisztérium: szombaton 58 román állampolgár tért vissza Izraelből
Szombaton újabb 58 román állampolgár jött vissza Romániába Izraelből - közölte a külügyminisztérium.

A szaktárca közleményben tájékoztatott, hogy válságstábja erőfeszítéseinek köszönhetően 'október 14-én 58 román állampolgár biztonságban visszatért Romániába egy magáncég által üzemeltetett légi járaton'.

A tel-avivi román nagykövetség és a ramallahi román képviselet mobil konzuli csoportja továbbra is kész konzuli segítséget nyújtani azoknak a román állampolgároknak, akik támogatást kérnek az Izrael Államból való visszatérésükhöz.

A külügyminisztérium nyomatékosan kéri a még Izrael Állam területén tartózkodó román állampolgárokat, hogy szigorúan kövessék az izraeli hatóságok utasításait.

Ugyanakkor nyomatékosan kéri azokat az Izraelben ideiglenesen tartózkodó román állampolgárokat, akik vissza kívánnak térni Romániába, hogy lépjenek kapcsolatba a tel-avivi román nagykövetséggel, és közöljék személyazonosító adataikat és elérhetőségeiket a telaviv@mae.ro e-mail címen, valamint a tel-avivi román nagykövetség állandó telefonszámán: +972 54 5643279, vagy a haifai főkonzulátuson: +972 543998038.

A külügyminisztérium ismételten azt tanácsolja az Izrael Államba utazni szándékozó román állampolgároknak, hogy halasszák el utazásukat, és kövessék a külügyminisztérium honlapján (https://www.mae.ro/travel-alerts/2938) található Alerte de călătorie (Utazási figyelmeztetések) című menüpontot.

A minisztérium a következő honlapok tanulmányozását ajánlja az érintetteknek: http://telaviv.mae.ro, https://consular-protection.ec.europa.eu/travel-advice_en és http://www.mae.ro, a Sfaturi de călătorie (Utazási tanácsok) menüpont alatt.