Koronavírus – 27 személy kórházban, 12 789 pedig lakhelyén van karanténban

Koronavírus – 27 személy kórházban, 12 789 pedig lakhelyén van karanténban
Huszonheten vannak jelenleg karanténban az országban, 12 789 személyt pedig otthonukban különítettek el - jelentette be ma a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS).

Hétfőig összesen 15 személynél mutatták ki a koronavírust Romániában, ötöt közülük már gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból.

Minden beutalt személy állapota jó, az idősebb és krónikus betegségekben szenvedő személyek állapotát fokozott figyelemmel kísérik.

A Stratégiai Kommunikációs Csoport adatai szerint vasárnap 107 hívás érkezett az 112-es egységes segélyhívószámra a koronavírussal kapcsolatban, a lakosság tájékoztatása érdekében létrehozott 0800 800 358-as zöld számra pedig 917 hívás futott be.
A hatóság szerint március 8-áig összesen 9161 esetet jelentettek az Európai Unió térségéből, illetve az Egyesült Királyság, Monaco, San Marino, Svájc és Andora területéről. A legtöbb esetet Olaszországban, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és az Egyesült Királyságban regisztrálták.