Kit szerettél, Madách? előadás Kolozsváron

kit szerettél, madách?
A Bekecs Táncszínház Kolozsváron mutatja be Kit szerettél, Madách? című színházi előadását február 19-én, a ZIZ - művészeti és szociális térben.

Madách Imre a magyar irodalom világhírű büszkesége, az életét és műveit meghatározó asszonyok, Majtényi Anna és Fráter Erzsébet szorításában élt. Miközben az anyós és a meny alapjaiban és apró részleteiben is teljesen különböző világa harcol egymással, közöttük a szelíd, az alkotásnak élő író felőrlődik. Csatáikat az író szeretetének kizárólagos birtoklásáért vívják.

Mindkét nő tisztán szeretne az Úr elé állni, számot vetnek eddigi életükkel, keresik a megnyugvást. Előadásunkban szereplőink életük meghatározó eseményeit, tetteik mozgató rugóit, legbensőbb gondolataikat, érzéseiket tárják fel és megidézik a már halott Madách Imrét.

Örök, szinte mindennapi téma: anyós és meny ellentéte, ellenségessége és a köztük őrlődő, mindkettőt szerető férfi tehetetlen fájdalma.
Így élt és alkotta meg Az ember tragédiáját Madách Imre.

Előadók: Majthényi Anna - Kilyén Ilka, Fráter Erzsébet - Ritziu Ilka-Krisztina, Madách Imre - Györfi Csaba. Zeneszerző: Boros Csaba, díszlet-jelmeztervező: Cristina Breteanu, rendező-koreográfus: Györfi Csaba.