Magical Deer bemutatóra hívnak a ZIZ-be

magical deer
Magical Deer címmel új Váróterem Projekt bemutató lesz április 7-én, vasárnap 19 órakor a Párizs utcai ZIZ – szociális és művészeti központban. A produkció négy, tájainkról elszármazott budapesti alkotó műve, akik pontosan ezt a témát – az elvándorlást, az otthonkeresést – dolgozzák fel ebben a személyes produkcióban. A második előadást április 8-án, hétfőn 19 órakor játsszák.

Az előadás érdekessége, hogy az alkotók zöme szoros kapcsolatban áll a Váróterem Projekttel. Sipos Krisztina évekig volt a társulat produkciós asszisztense, illetve az ő nevéhez fűződnek a Kedd – choirtárs előadás, valamint a Fishez rendezései, művészeti koordinálása, illetve az Unpredicted című performanszban is fontos, rendezőasszisztensi szerep hárult rá. Udvari-Kardos Tímea programkoordinátori szerepkörben több sikeres turnét és kiszállás-sorozatot szervezett, színészként pedig számos előadásban – az Advertegoban, az Occupy Yourselfben, a Reacting Chernobylban, a Liget, Bánk bán? Jelen!-ben, a paraFabulákban, a Szökevény szeplőkben, stb. – játszott. Bodoki-Halmen Kata több projektben is keresztezte a Váróterem Projekt útjait, Ötvös Kinga pedig a Kedd – choirtárs előadás kórusában énekelt – igen meggyőzően.

A négy Budapesten élő romániai magyar alkotó úgy döntött, hogy színpadra adaptálja a magyar irodalom egyik legismertebb alkotását, a János vitézt. A Magical Deer vándorlástörténet, beilleszkedésre való kísérlet, otthonkeresési küzdelem, lehetőség a közösségi élményre. Olyan alkotók együttműködése akik – kulturális különbségek, megélhetési problémák, vagy egyszerűen új impulzusok iránti igény miatt – elhagyták otthonukat, hogy személyes és művészi szempontból fejlődjenek. János vitéz soha nem jelenik meg, de története folyamatosan a háttérben lapul. Az előadás azt a kérdést feszegeti, hogy mi az otthon és mit jelent megérkezni.

Alkotók: Udvari-Kardos Tímea, Nozdroviczky Eszter, Keelan Sandy, Sipos Krisztina
Dramaturgiai konzultáns: Komáromy Bese
Jannus Viteazu: Director X 
Külön köszönet: Dudás-Simó Gergely, Sinkó Feró, Bánffy Árpád Attila, Oláh-Badi Levente, Sipos Virág, Borsos Janó, Rozgonyi-Kulcsár Viktória, Tarnóczi Jakab, Péter Attila Pötyi, Vass Zsuzsanna, Carina Bunea, Lábán Kati, Nyitott Kör, Feca, Csáki Rita, Szakács Zsuzsi, Kárász Emese, Weil András, Felmérai Roxána, Birta Marci, Győrfi Kata, Elefánti Emma, Csonka Laura, Dézsi Fruzsina, bhkata, Goda Gábor, Kárpáti Péter, Jankovics Marcell, Tibi és Matyi, Freeszfe, Turbina Kulturális Központ, Imecs-Magdó Levente, Grunzó Tímea, Sipos Júlia.