Király László is tagja lett a Digitális Irodalmi Akadémiának

Király László is tagja lett a Digitális Irodalmi Akadémiának
Négy alkotó – Kemény István, Király László, Márton László, Végel László – lett a Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) új tagja az online megtartott 2021. évi tagválasztás eredményeként – közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).

Kemény István nemzedékének egyik legfontosabb, legnagyobb hatású költője.

Király László költőként és prózaíróként is egyik legnépszerűbb, úttörő és példaadó alakja az elmúlt évtizedek határon túli magyar irodalmának – olvasható a közleményben.

Márton László prózaírói, drámaírói és műfordítói életműve pontos, filozófiai irányultságú írásaival a mai magyar irodalom legjelentősebb és legolvasottabb teljesítményei közé tartozik.

Az újvidéki Végel László az emberi lét alapkérdéseit és a kisebbségi létet elemző műveivel vált az elmúlt fél évszázad irodalmának meghatározó alkotójává.

A PIM által működtetett DIA a tagok életművét digitalizálja és ingyenesen közzéteszi az interneten.

A DIA mint digitális könyvtár indulása óta a kortárs irodalom népszerűsítésének fontos fóruma, szakmai körökben, az irodalomoktatásban és az olvasók körében is népszerű szolgáltatás – közölte a PIM.

(Fotó: MTI/Czimbal Gyula)

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A Digitális Irodalmi Akadémia (DIA) tagjává választották Bereményi Géza író-filmrendezőt, Csaplár Vilmos írót, Kukorelly Endre írót, költőt és Tóth Krisztina író, költőt – közölte a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM).
KultSzínTér