Kétmilliomodik utasát köszöntötte a kolozsvári reptér

Kétmilliomodik utasát köszöntötte a kolozsvári reptér
Ismét ünnepel a Kolozsvári Nemzetközi Repülőtér: David Ciceo vezérigazgató ma bejelentette, év elejétől a légikikötő utasainak a száma elérte a kétmilliót. Az esemény fontos mérföldkő volt a repülőtér és az általa kiszolgált régió számára.

Idén a kolozsvári Avram Iancu Nemzetközi Repülőtér a történetében ötödik alkalommal éri el a naptári év során regisztrált 2 millió utas küszöbét, először 2017-ben regisztráltak az év során 2 millió utast. A Ryanair légitársasággal a brüsszeli Charleroi repülőtérrel érkező Daniela Savát virágcsokorral fogadta a repülőtér vezetője, aki egyúttal arról is beszámolt: az írországi cég növelte járatai számát, ami szintén hozzájárult az utasszám növekedéséhez. A nyertes utas a Ryanair részéről hat hónapig érvényes utalványban részesült, amelynek kiváltásakor a légitársaság Kolozsvárról induló járatait használva két személy bárhová repülhet. A vezérigazgató a sajtónak elmondta: abban reménykedik, hogy a terminálbővítési munkálatok ellenére decemberben a reptér szolgáltatásait már 3 millió utas veszi majd igénybe, ami abszolút rekordot jelent. Emlékeztetett: a múlt évben októberig sikerült elérni a kétmilliomodik utast. A kolozsvári repülőtér útvonalhálózata jelenleg több mint 45, menetrend szerinti célállomást kínál több mint 20 európai és közel-keleti országba, valamint charterjáratokat a szezon legfontosabb turisztikai célpontjaira. 

Borítókép: a szerző felvétele

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

Kisiklott Erdélyben a Bécs-Budapest-Bukarest útvonalon közlekedő Dacia nemzetközi gyorsvonat a Brassótól 50 km-re fekvő Kőhalom (Rupea) térségében. Személyi sérülés nem történt – közölte szombaton a román állami vasúttársaság (CFR).
Közhír