Két hét múlva Kolozsváron a Dream Theater

Két hét múlva Kolozsváron a Dream Theater
Theater lép színpadra Erdély szívében, Kolozsváron, május 19-én az Arénában. A zenekar Images and Words című dalának negyed évszázados évfordulóját ünnepli a rendkívüli produkcióval. A 25 éves szerzemény egyike a rockzene történetét meghatározó daloknak, ugyanakkor mérföldkő a banda figyelemreméltó karrierjében.

Készüljetek fel egy magával ragadó koncertélményre  a Dream Theater univerzumának meghatározó képi világával és üzenetével. Talán most először lesz halható az 1992-ben megjelent Images and Words album összes dala, de a zenekar diszkográfiájából számos közkedvelt szám is felcsendül majd.
 
A közel három évtizedes múltra visszatekintő Dream Theater az egész világot bejárta, népszerűsítve az összetett dalszövegek mögötti történeteket, miközben folyamatosan bizonyította a megújulásra való képességét és a kultikus banda címre való jogosultságát.
 
A zenei tartalmasság és a művészi tökéletesség, amely minden fellépésükre jellemző, a zenészek szoros kapcsolatának köszönhető. A szaklapok és zenei kritikusok által kitüntetett tagok: John Petrecci, John Myung, James LaBrie, Jordan Rudess és Mike Mangini.
 
A 13 stúdióalbumból az Images and Words különleges helyet foglal el a zenekar történetében. Ez az első diszkográfiai anyag, amelyen James LaBrie énekel és mai napig ez a legnagyobb példányszámban értékesített lemezük. Ugyanakkor a Pull Me Under single bejutott a rádiók és TV-k toplistáinak 10 legkedveltebb dalai közé, így még több rockzene rajongót megszólíthatott. Egy kritikus szerint: „a saját magukkal szembeni elvárásaikat múlják felül a zenekar tagjai egy-egy koncerjükön”. Az Images and Words lemez olyan dalokat tartalmaz, amelyek már legendássá váltak, ilyen a már említett Pull Me Under, a Leaning to Live, az Another Day vagy a  Metropolis – Part I: The Miracle and the Sleeper.
 
A jegyek ára, május 18-ig 225 lej, a koncert napján pedig 250 lej. Jegyek kaphatók az Eventim hálózatán belül, az Orange , a Vodafone, a Germanos, a Carrefour, a Diverta üzleteiben, az OMV töltőállomásokon, a Humanitas és a Carturesti könyvesboltokban és online, a www.eventim.ro oldalon.