Képzőművészeti kiállítása nyílt a MOL Tehetségtámogató díjazottjainak Kolozsváron

A Sétatéri Kaszinóban megnyílt kiállítás május 11-éig látogatható
Az első közös képzőművészeti kiállítása nyílt meg a MOL Tehetségtámogató díjazottjainak Kolozsváron – tájékoztatott közleményben a MOL Románia.

A Románia különböző részeiben élő 22 fiatal képzőművész először mutatta be közösen alkotásait a MOL Tehetségtámogató keretében szervezett tárlaton. A Sétatéri Kaszinóban megnyílt kiállítás május 11-éig látogatható.
    A kiállítást kétévente rendezik meg; a szervezők rendszeres megjelenési lehetőséget kívánnak biztosítani a fiatal képzőművészeknek. Ancuta Lacramioara Chis kulturális menedzser, a kiállítás kurátora szerint a tárlatot a feldolgozott témák összetettsége, a kísérletezéshez, elmélyüléshez, a gondolatok, ötletek, törekvések véglegesítéséhez szükséges bátorság jellemzi. "A fiatal művészek a formák és textúrák álomszerű világába vezetnek be minket, ahol a festészet, a grafika, a szobrászat vagy a ruhatervezés a kreatív kifinomultság legtisztább formáiban pompázik" - idézte a kurátort a közlemény.
    Mozga Gábor, a MOL Románia ügyvezető igazgatója közölte: a MOL Tehetségtámogató program 18 éves története során öröm, megtiszteltetés volt együttműködni a tehetséges fiatalokkal, a vállalat elkötelezett a támogatásuk mellett. András Imre, a Közösségért Alapítvány ügyvezetője szerint a kiállítás alapgondolata a fiatal alkotók fejlődésének bemutatása volt, és minden kiállító művész két munkával jelentkezett. A kiállításmegnyitó díszmeghívottja Elena Stoica rajztanár volt, az Argeș megyei Corbeni településen működő Szín és Álom (Culoare și Vis) rajzkör alapítója, több tankönyv és didaktikai útmutató szerzője, a Mentor Díj 2013-as kitüntetettje. Több évtizedes tevékenysége során diákjaival számos hazai és nemzetközi verseny sikeres résztvevője volt. A kiállító fiatal művészek a MOL Tehetségtámogató 2010-2023 közötti kiírásain nyertek támogatást, Románia kilenc megyéjében és Bukarestben élnek, alkotnak. A 2006-ban indított MOL Tehetségtámogató keretében kiváló eredményeket elért fiatal sportolók, művészek pályázhatnak eszközbeszerzésre vagy versenyek, szakmai továbbképzések, táborok utazási és részvételi költségeinek megtérítésére. A programot a Közösségért Alapítvány szervezi a MOL Románia finanszírozásával, az éves támogatási alap 560 000 lej – írják a közleményben.