Jól él a hazai gyógyszeripar: 70 milliárd lejes forgalom

Az ágazatban még mindig van fejlődési potenciál

Jól él a hazai gyógyszeripar: 70 milliárd lejes forgalom
A romániai gyógyszergyártó, -forgalmazó cégek és gyógyszertárak 2020-as üzleti forgalma 2,6%-kal nőtt 2019-hez képest, illetve több mint 100%-kal a 2010-ben jegyezett összeghez képest, mivel 2020-ban 66,6 milliárdos forgalmat valósítottak meg – állította egy szakmai üzleti információszolgáltató cég a pénzügyminisztérium adataira hivatkozva.

A szakemberek szerint a gyógyszeripar forgalma idén is növekedni fog, és megközelíti a 70 milliárd lejes forgalmat, mivel a gazdaságra inflációs nyomás nehezedik, de közrejátszik ebben a COVID-19 elleni korlátozó intézkedések feloldása is, amelyek ideiglenesen befolyásolták a gyógyszergyártást 2020-ban.

„A KeysFin  által készített, a 2020-as gyógyszeripari piac alakulására vonatkozó elemzés rámutat arra, hogy a helyi gyógyszergyártás történelmi magaslatot ért el. Paradox módon, a  COVID-19 elleni harc hozzájárult a gazdaság fejlődéséhez az állami költségvetésbe befizetett járulékok miatt is. Ebben az ágazatban még mindig van fejlődési potenciál, mivel a pandémia még nem ért véget, a romániai lakosok pedig megértették, hogy nem csak a betegség kezelésére, hanem megelőzésre is szükség van.  Ezért úgy becsüljük, hogy 2021-ben a kiegészítők iránti kereslet nőni fog, és ez a közeljövőben is érvényes marad” - nyilatkozta hírügynökségeknek Roxana Popescu, az egyik legfontosabb  romániai üzleti információszolgáltató cég, a KeysFin menedzser-igazgatója.

Prémium tartalom

Ha érdekli a teljes történet, legyen prémium tag vagy ha már az, jelentkezzen be!

varosnapokHirdetés