Ismét elvérzett a Dési Egyesülés

Ismét elvérzett a Dési Egyesülés
A férfi röplabda A1-osztályban a két erdélyi csapat közötti összecsapás minden alkalommal szoros küzdelmet eredményez. Az idei őszön azonban a máramarosiak öt vereség után fogadták szomszédjaikat, és nem engedhettek meg maguknak egy újabb kisiklást.

 (erkedi, póka)

Az első perctől kezdve a hazaiak valósággal lerohanták ellenfeleiket (ami röplabdában nem nagyon történik meg) és nem kellett sok idő, hogy legyőzzék Victor Lazăr és Szilágyi Tibor edzők legénységét. A Gutin aljiak nem hagyták szóhoz jutni a désieket, és váratlan vereséget mértek rájuk, aminek a vendégek szemszögéből nincs magyarázata. Évek óta elkísérjük az Egyesülést Nagybányára, de még ilyen biztos hazai sikernek nem voltunk szemtanúi. Sőt, az utóbbi kilenc évben legtöbbször a Szamos-partiak nyertek a Lascăr Pană Sportpalotában, ahol a múlt hétvégi találkozón alig néhány néző  foglalt helyet a lelátókon.

Végeredmény: • Nagybányai Ştiinţa Explorări–Dési Egyesülés 3:0 (18, 15, 17).

Kolozs megye másik együttese, a Kolozsvári Universitatea SK is meglepő pofonba szaladt: Bákóban az újonc Ştiinţa szoros meccsen, de megverte Lőtei Rómeó legénységét.

Végeredmény: • Bákói Ştiinţa–Kolozsvári Universitatea SK 3:1 (21, 20, –23, 21).

A hatodik forduló többi eredménye: • Krajovai U MSC–Karánsebesi SE 3:0 • Karácsonkői/Piatra Neamţ-i MRK–Bukaresti MSC 3:2 • Bukaresti Steaua–Ploieşti-i Tricolorul 3:0 • Zilahi MRK–Galaci Arcada 3:0. A táblázaton: 1. Steaua 16 pont, 2. Zilah 14 (17:7), Tricolorul 14 (15:8), …, 8. DÉS 6, …, 11. KOLOZSVÁR 3.