Idéntől: Bánffy Miklós Teljesítménytúra

Idéntől: Bánffy Miklós Teljesítménytúra
Az EKE – Kolozsvár 1891 csapata ezen a nyáron egy friss és ropogós teljesítménytúrával készül, amelynek névadója a kolozsvári születésű író, politikus, Bánffy Miklós. A gyalogosok és kerékpárosok egyaránt két-két táv közül választhatnak: a természetjárók 22 és 35 km-es változaton próbálhatják ki magukat, míg a bringások 60 vagy 85 km-t tekerhetnek le.

Ha szeretnétek feszegetni határaitokat, vagy csak eltöltenétek egy kellemes napot a természetben, ne hagyjátok ki a július 13-i Bánffy Miklós-emléktúrát – írják közleményükben a szervezők. Ha a Vasvárit simán letekertétek, a 85-ös kerékpáros változattól sem kell tartanotok, ha viszont inkább egy könnyedebb biciklizős kiruccanásra vágytok, a 60 km-es távot ajánljuk. Mindkét változat Kalotaszentkirály–Zentelkéről rajtol 8:30 és 9:30 között, aki pedig vonattal szeretne utazni, annak Bánffyhunyadig el tudjuk szállítani a kerékpárját. A túra végig aszfaltúton halad, viszont egy rövidebb szakasz rossz minőségű makadámúton vezet keresztül, ahol nem árt óvatosan tekerni.

A gyalogosok Havasre-kettyéről rajtolnak reggel 8:00 és 9:00 között, és Székelyjóig mindkét változat ugyanazon az útvonalon halad. A 22-es résztvevőknek itt véget ér a túra, és Kalotaszentkirályig buszokkal szállítjuk el őket, akinek viszont a 22 km nem jelent elég nagy kihívást, az a maradék szakaszt is gyalogosan teheti meg.

A célban, Kalotaszentirály-Zentelkén a résztvevőket meleg ebéddel várják a helyiek az Ady Endre Általános Iskola udvarán 15 órától kezdődően. Emellett útközben is készülünk finomságokkal, energiapótlókkal, hogy mindenki sikeresen teljesíthesse az általa választott túravonalat. Este Kalotaszentkirályról kerékpár- és személyszállítást is biztosítunk Kolozsvárra, a járművek várhatóan 21 órakor fognak indulni.

További részletek a túrák weboldalán. Regisztrálni csak előzetesen, július 8-án 14:00 óráig lehet a túrák web­oldalán, a teljesitmenyturak.ekekolozsvar.ro-n.