Holokauszt Észak-Erdélyben – 80 év múltán

Nemzetközi konferencia Kolozsváron

A Babeș–Bolyai Tudományegyetem (BBTE) keretében működő Holokauszt- és Genocídiumtanulmányok Intézete Holokauszt Észak-Erdélyben – 80 év múltán / 20 éve fogadták el a Wiesel-bizottság zárójelentését címmel nemzetközi konferenciát szervez május 23–24-én a BBTE Politika-, Közigazgatás- és Kommunikációtudományi Kar (FSPAC) székházának 1. emeleti 101-es amfiteátrumában.

A rendezvényen a téma vezető hazai és külföldi (USA, Németország, Ausztria, Svédország, Izrael, Magyarország) szakemberei vesznek részt. 

A konferencia május 23-án, 9 órakor kezdődő megnyitóján a román kormány, a Romániába akkreditált diplomáciai képviseletek, a washingtoni Holokauszt Emlékmúzeum, az egyetem és a kar vezetőségének képviselői mellett felszólal két életének tizedik évtizedét taposó kolozsvári holokauszttúlélő, továbbá a Kolozsvári Zsidó Hitközség elnöke és a romániai Elie Wiesel Országos Holokausztkutató Intézet (a konferencia társszervezője) főigazgatója, Alexandru Florian professzor.

A konferencia munkanyelve az angol. A részletes program elérhető a Holokauszt- és Genocídiumtanulmányok Intézete Facebook-oldalán. Mindenkit szeretettel várnak.