Hetedszer keresik Erdély legszebb magyar dalát

Hetedszer keresik Erdély legszebb magyar dalát
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete hetedszer hirdeti meg zenei pályázatát idén minden erdélyi zenésznek és zenekarnak, legyenek azok amatőr vagy hivatásos zenészek. A pályázat célja az, hogy elősegítse a minőségi, magyar nyelven íródott, itthoni dalok születését, illetve hogy olyan tehetségeknek nyújtson bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.

Pályázni lehet egyéni produkcióval és zenekarral is, egy pályázó a hagyományokhoz híven maximum három dallal jelentkezhet. A korábbiaktól eltérően idén hangsúlyt fektetnek a már sikeres zenekarokra is, akiknek lehetőséget biztosítnak arra, hogy dalaikkal elnyerjék a Legszebb Erdélyi Magyar Dal címet.

A pályázó zenészek és zenekarok (lehetnek teljesen amatőrök, életkortól függetlenül) a Legszebb Erdélyi Magyar Dal: az év felfedezettje kategória keretén belül mérkőznek meg egymással, míg a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2021 címre egy rövid űrlap kitöltésével a közönség javasolhat dalokat, bármilyen erdélyi zenekartól, de fontos, hogy a dal ne legyen régebbi 2020 júniusánál. A végső döntést mindkét esetben szakmai zsűri fogja meghozni.

Bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt, kifejezetten bátorítják az underground stílusokban alkotókat, hogy dalaikkal színesítsék a hazai zenei palettát.

A pályázatok és nevezések leadási határideje 2021. október 24., vasárnap éjfél. A gálaestet november 6-án szervezik, reményeik szerint a zenekarok személyes jelenlétével, de természetesen online formában is közvetíteni fogják a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldalán. Ha a járványhelyzet megengedi, akkor szívesen várják az érdeklődőket is a helyszínre, de egyelőre csak a zenekarok jelenlétével számolnak.  

További részletek és a jelentkezési, illetve nevezési lap elérhető az EMKISZ honlapján.