Gyógypedagógusok vendégségben a tanácsnál

Gyógypedagógusok vendégségben a tanácsnál
Vákár István, a Kolozs Megyei Tanács RMDSZ-es alelnöke fogadta tegnap azokat a bel- és külföldi, speciális igényű gyerekekkel foglalkozó pedagógusokat, akik a Kolozsváron először megrendezett Outdoor learning and sport activities (Szabadtéri tanulás és sporttevékenységek) című Erasmus projekt keretében érkeztek a tanács fennhatósága alá tartozó Beilleszkedési Oktatási Központba.

A programban 17 külföldi pedagógus vesz részt Lengyelországból, Portugáliából, Olaszországból, Nagy-Britanniából és Észak-Írországból. A projekt célcsoportja 73 pedagógusból és 21 tanulóból áll, de a közvetett kedvezményezettek száma eléri a háromezret.

– Figyelembe véve azt a tényt, hogy a fogyatékosság egy olyan fizikai vagy pszichikai állapot, amely különbözőképpen korlátozza az egyén tevékenységét, az ilyen speciális oktatási igényű fiatalokat támogatni kell, hogy legyőzzék a nehézségeket, és egyenértékű tagként illeszkedhessenek be a társadalomba. Nem kell érezniük azt, hogy nekik nincs joguk a boldogsághoz és egy szokásos élethez. A kolozsvári Beilleszkedési Oktatási Központ igazgatójának kezdeményezése dicséretes, mivel sikerült nem csak belföldi, hanem külföldi pedagógusokat is meggyőzni, hogy vegyenek részt ebben a programban – nyilatkozta Vákár István.