Gyermekbántalmazási ügy – Elítélték első fokon a dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik alkalmazottját

Gyermekbántalmazási ügy – Elítélték első fokon a dévai Szent Ferenc Alapítvány egyik alkalmazottját
Belső vizsgálatot indított az Erdélyi Ferences Rendtartomány, miután alapfokon harminc év börtönre ítélték a egyik volt alkalmazottját a rábízott kiskorú fiúk rendszeres szexuális és fizikai bántalmazása miatt – írja a transtelex.ro. Az ügyészek szerint tíz éven keresztül, 2007 és 2017 között rendszeresen és akadálytalanul bántalmazta szexuálisan és fizikailag a rábízott gyermekeket a két Hargita megyei bentlakásos otthonban.

Amint arról a romkat.ro is beszámol, a vádiratban 36 bűncselekmény szerepel, a legsúlyosabb a többrendbeli nemi erőszak. A volt nevelő ellen 15 fiú vallott. Az erdélyi katolikus portál ismerteti Böjte Csabának az ügy kapcsán írt levelét. A dévai Szent Ferenc Alapítvány vezetője ebben elmondja: több mint hat évvel ezelőtt rossz dolgokat hallott az egyik gyerektől a nevelőjével kapcsolatban. Olyan rossz dolgokat, hogy ő maga kérte a hatóság segítségét az ügy megoldásához.

“Fontosnak látom a bizalom megmaradásának érdekében megjegyezni, hogy K. Sz.-en kívül senki mást nem marasztaltak el az ítéletben sem a kollégák közül, sem engemet!

Mindannyian elbizonytalanodtunk, természetes, hogy szomorúak és dühösek vagyunk! Hogy történhetett ilyen dolog? Hogy nem vettük észre? Mit hoz a holnap?!

Bármi is történik körülöttünk, az nem szabad elbizonytalanítson, a szeretet, a munka feladására rávegyen. Mi a munkánkat eddig is Isten nevében, szeretetből végeztük, kérlek, hogy fegyelmezetten, még nagyobb odafigyeléssel, bizalommal, kitartással végezzük a munkánkat a továbbiakban is! Bárki bármilyen rendellenességet lát, tapasztal, kérem, hogy jelentse nekem bizalommal”, írja, majd Teréz anya szavait idézi:

“Amit az évek hosszú során át felépítettél, egy másodperc alatt romba dőlhet. Ne törődj vele! Te csak építs! Ha valakinek segítesz, az emberek haragudni fognak rád. Ne törődj vele! Te csak segíts annak, akinek szüksége van rá! Minden tőled telhetőt tegyél meg a világért, ezért rúgást fogsz kapni cserébe. Ne törődj vele! Te csak tedd, ami tőled telik! Azt a jót, amit ma cselekszel, holnapra elfelejtik. Ne törődj vele! Te csak tedd a jót! A becsületesség, a tisztesség és az igazmondás támadhatóvá tesz. Ne törődj vele! Te csak légy becsületes, tisztességes és őszinte. Az ember ésszerűtlenül gondolkodik, helytelenül cselekszik, és önző. Ne törődj vele! Te csak szeresd felebarátodat! Ha jót cselekszel, azt mások úgy tekintik majd, hogy hátsó szándék vezet. Ne törődj vele! Te csak tedd a jót! Ha céljaid vezérelnek, hamis barátaid, és igaz ellenségeid lesznek. Ne törődj vele! Te csak kövesd a céljaidat!”

 

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei