Gorghiu: ha a PNL miniszterelnököt javasol, az csakis Ludovic Orban lesz

Gorghiu: ha a PNL miniszterelnököt javasol, az csakis Ludovic Orban lesz
Alina Gorghiu szenátor, a Nemzeti Liberális Párt (PNL) volt elnöke ma Temesváron azt mondta, ha pártja miniszterelnököt javasol, az csakis Ludovic Orban, a párt elnöke lesz. „Konzultációk lesznek, aztán kiderül, milyen mandátummal megy a delegáció hétfőn az államfőhöz” – mondta.

Alina Gorghiu, PNL volt elnöke csütörtökön Temesváron azt mondta, hétfőn 12 órától ülésezik a párt Országos Politikai Testülete, amely eldönti, javasolnak-e miniszterelnök-jelöltet a hétfői konzultáción Johannis elnöknél a párt delegáltjai.

„A PSD azt mondja, visszaköveteli magának a kormányzás jogát, ám ez ellen számos nagyon komoly érv szól. Egy: a PSD-ALDE kormánykoalíciónak már nincs meg a valós parlamenti többsége. Ha a kisebbségek nem szavaztak volna igennel, a bizalmatlansági indítvány nem ment volna át. Kettő: a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének bejelentése arról, hogy a pártnak négy kormányfőjelöltje van, annak bizonyítéka, hogy a PSD-ben óriási a bizonytalanság, ami komoly belső konfliktushoz fog vezetni. Három: a PSD tegnap a parlamentben felfedte a gyengeségét, cirkuszi arénává változtatta a törvényhozó testületet, ahogyan az még soha nem fordult elő, és fennáll a veszélye, hogy amennyiben a PSD alakít kormányt, hat hónap múlva ez a helyzet megismétlődik” – fogalmazott Alina Gorghiu.