Felvi.ro – Minden, ami egyetem, magyarul, egy helyen

Az egyetemi felvételi előtt álló magyar fiataloknak segít az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ), amely idén is frissítette a Felvi.ro egyetemböngésző adatbázisát.

Az OMDSZ által üzemeltetett platform továbbra is az egyik meghatározó forrás marad a romániai magyar középiskolások és egyetemisták számára, akik a felsőoktatás világában szeretnének tájékozódni. Az elmúlt évek során a Felvi.ro számos eszközzel és szolgáltatással bővült, hogy még hatékonyabb segítséget nyújtson a diákoknak a továbbtanulás és az egyetemi élet megismerése terén. 

Jelenleg 93 egyetem, 490 kar és több mint 3000 szak, továbbá 219 bentlakás, 185 lakáskereső és 126 álláskereső oldal kínálata érhető el a platformon keresztül.

A pályaválasztás előtt álló fiatalokat több szűrési lehetőség is segíti a döntéshozatalban, kiválaszthatják az oktatás helyszínét, nyelvét, de a kedvenc középiskolai tantárgyaik és az érdeklődési körüknek megfelelő szakirányok alapján is válogathatnak az egyetemek és szakok között. 

Funkciók és szolgáltatások: teljes körű adatbázis az összes romániai felsőoktatási intézményről, beleértve az egyetemeket, főiskolákat és szakokat; egyszerű szűrési lehetőségek a diákok preferenciáinak megfelelő intézmények és szakok kiválasztásához; diákszervezetek és kapcsolathálók listája az egyetemi városokban, hogy a diákok számára lehetővé tegye a közösségbe való beilleszkedést; szálláslehetőségek bemutatása, beleértve az egyetemi bentlakásokat és albérleteket, hogy a diákok könnyedén találjanak megfelelő otthont a tanulmányaik idejére; egyetemi szótár és tippek az elsőéveseknek az egyetemi élet megkezdéséhez a gyors adaptáció érdekében; kreditszámláló funkció a tantárgyak és jegyek nyilvántartásához, ami segíthet az egyetemistáknak a tanulmányaik nyomon követésében és tervezésében; diákmeló-kereső a munkaközvetítő oldalak összegyűjtésével, hogy a diákoknak lehetőségük legyen munkát találni és gyakorlati tapasztalatot szerezni.

Az Országos Magyar Diákszövetség (OMDSZ) 1990-ben alakult, és azóta is elkötelezett a romániai magyar diákok érdekeinek védelmében és képviseletében. A Felvi.ro nem új kezdeményezés, hanem a korábban nyomtatott formában megjelenő Egyetemi kalauz digitális formája, amely az OMDSZ tagszervezeteinek szoros együttműködésével jöhet létre. 

Felvi.ro célja, hogy naprakész és releváns információkkal szolgáljon a diákoknak a felsőoktatásban való eligazodáshoz, és az egyetemi élettel kapcsolatos döntéseik támogatásához.