Feljegyezte? Augusztus 17-én Kós Károly-túra!

Meghosszabbították a jelentkezési határidőt

Egyik hagyományos teljesítménytúráját, idén a 19. kiadását szervezi a Kolozsvári Magyar Napok (KMN) keretében augusztus 17-én, szombaton az EKE Kolozsvár – 1891: Kós Károly Emlék- és Teljesítménytúra. A rendezvény mindenkinek szól: 52/58 kilométeres távon a Kakasos templomtól a Varjúvárig, illetve 19/24 és 11/17 kilométeres távon, Sztána környékén gyalogolhatnak a résztvevők.

Az emlék- és teljesítménytúra leírása szerint az eseményen Kós Károly építész pályafutása kezdeti (1907-1914), egyben legizgalmasabb és legtermékenyebb alkotói időszakának három jelentős művét tekinthetjük meg: a Kakasos templomot a kolozsvári rajtnál, illetve a Szentimrei-villát és a Varjúvárat Sztánán, a célnál. 

Kiemelik: az emléktúra során, a Kolozsvártól Sztánáig vezető festői úton, felidézhetjük azokat a tájakat, amelyek Kós Károly számára az alkotói hátteret jelentették, alkotói egyéniségét formálták, és ahol igazán otthon érezte magát.

Az emlék- és teljesítménytúrát gyalogosok és biciklisek számára szervezik. 

Kismihály Boglárka, az EKE Kolozsvár 1891 irodavezetője a Szabadságnak elmondta: a regisztrációs platformon bekövetkezett hiba és a szokásosnál kevesebb jelentkező miatt augusztus 11. éjfélig meghosszabbították a jelentkezési határidőt. Részletek itt.