Fegyveres támadás a kabuli egyetemen: legalább tízen meghaltak

Fegyveres támadás a kabuli egyetemen: legalább tízen meghaltak
Legalább tíz, más források szerint húsz személy életét vesztette és mintegy két tucatnyi megsérült hétfőn, amikor fegyveresek nyitottak tüzet a kabuli egyetemen – írja a Reutres, afgán biztonsági forrásokra hivatkozva.

A hírforrás szerint az iszlamista támadók és a helyszínre kiérkező biztonsági erők között tűzpárbaj alakult ki, amely több órán át tartott, végül a három terroristát lelőtték.

Az elhunytak és a sérültek zöme egyetemista.

A tálibok elhatárolódtak a támadástól. Afganisztánban jelenleg az Al-Qaida és az Iszlám Állam terrorista szerezetek aktívak.

Az egyetemen éppen egy könyvvásárt tartottak, amelyre hivatalos személyeket is vártak.

promedtudo2Hirdetés

A rovat cikkei

A Crocus City Hall kulturális központban elkövetett bűncselekmény minden elkövetője, szervezője és megrendelője el fogja nyerni büntetését - jelentette ki Vlagyimir Putyin orosz elnök szombaton sugárzott televíziós üzenetében.
Külpol
Negyven halálos és több mint száz sebesült áldozata van a lőfegyveres és robbantásos merényletnek, amelyet péntek este a Moszkva melletti Krasznogorszkban, a Krókusz Városi Csarnokban követtek el ismeretlnek – jelentette a TASZSZ hírügynökség a Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) közlése alapján.
Külpol