Erdély Pitch - innovatív ötletverseny egyetemistáknak

Erdély Pitch - innovatív ötletverseny egyetemistáknak
Február 28-ig van idejük az egyetemistákból álló csapatoknak benyújtani innovatív elképzeléseiket a Pénzcsinálók gazdasági portál, az OTP Bank Románia és az OTP Consulting által pénteken meghirdetett Erdély Pitch elnevezésű ötletversenyre, fenntarthatóság és a környezettudatosság témakörben, bár három hét alatt nem könnyű jól beazonosítható társadalmi problémára kirívóan jó kezdeményezéssel előrukkolni.

Kelemen Attila, az OTP Bank Románia marketingigazgatója pénteki sajtóértekezletén elmondta: a beküldött ötleteket első körben online értékeli a zsűri, az április 5-én, az OTP Bank Alapítvány székhelyén zajló bukaresti második forduló pedig egyben a verseny döntője lesz. Ekkor pitch verseny keretében választják ki a győztest, valamint a különdíjakra érdemes csapatokat. Az ötezer eurós fődíjat, valamint a kétéves mentorprogramban való részvételt természetesen a legjobbnak ítélt csapat nyeri meg, de két, egyenként 500 eurós értékű különdíjat is kiosztanak.

A szervezők nem csupán egy termékről, szolgáltatásról vagy vállalkozásról várnak ötleteket, hanem olyan konkrét megoldásokra is számítanak, mint például egy alkalmazás, kreatív dizájn, vagy minimális életképes termék. – Hozzá szeretnénk járulni az erdélyi start-up kultúra fejlődéséhez – jegyezte meg Kelemen Attila.