Epidauroszba várják a színház szakos diákokat

Epidauroszba várják a színház szakos diákokat
Epidaurus Lyceum elnevezéssel, első alkalommal hirdetnek nemzetközi iskolát diákoknak az Epidauroszi Fesztivál szervezői. A nyertes pályázók játszhatnak az epidauroszi, 2500 éves ókori szabadtéri színházban.

A terméskőből készült, 14 000 férőhelyes antik teátrum színpadán próbálhatják ki magukat az ókori színházi műfajok iránt rajongó színészek, valamint a dráma- és színház szakos hallgatók, mondta Vangelis Theodoropoulos, az athéni Epidauroszi Fesztivál művészeti vezetője. Az iskolát az Epidauroszi Fesztivál a Peloponnészoszi Egyetem Színház Karával közösen szervezi.

A nemzetközi iskola célja, hogy a világ minden térségéből érkező diákok, fiatal színészek megismerkedhessenek hagyományos műfajokkal, technikákkal, újszerű és tradicionális kutatási módszerekkel, esztétikai irányzatokkal, művészeti iskolák alapelveivel. A nyári gyakorlatra beválogatott diákok különböző kurzusokon, képzéseken vehetnek majd részt, körbejárva Epidaurosz különleges helyszíneit, ókori színházakba, régészeti lelőhelyekre, egyetemi létesítményekbe látogathatnak majd el.

A program zárásaként a résztvevők bemutatják kutatási és képzési eredményeiket, egy különleges nyilvános eseményen, amely a fesztivál művészeti programjában kap majd helyet.

A júliusi Epidauroszi Fesztivál Görögország egyik legrangosabb kulturális eseménye, első alkalommal 1955-ben rendezték meg. Az idei rendezvény témája The Arrival of the Outsider (Az Idegen érkezése), amellyel reflektálni szeretnének az európai menekültválságra, a problémákra, amelyekkel Európa jelenleg is szembesül.

A fesztivál által meghirdetett nemzetközi gyakorlaton megközelítőleg 150 diák vehet majd részt, jelentkezni április 15-ig lehet a http://greekfestival.gr/en/epidaurus_lyceum címen.