Eljöhetnél hozzám! – bemutató a Puck Bábszínházban

Eljöhetnél hozzám! – bemutató a Puck Bábszínházban
November 19-én, szombat délelőtt 11 órától új előadással várja nézőit a kolozsvári Puck Bábszínház: az Eljöhetnél hozzám! a négy év fölötti korosztálynak szól szeretetről, barátságról és önmagunk megtalálásáról – olvasható a bábszínház közleményében.

Mint írják, a mese a messzi Vadnyugaton egy árva kisfiú sorsa köré fonódik, akit valamikor tekenő fenekén elsodort a szürke folyó, azóta pedig a víz mentén vándorol magányosan, a szüleit, az ismerős utat, tájat keresve. Vándorlása során találkozik a Madárijesztővel, aki helyi szokás szerint a következőképpen köszönti: „Eljöhetnél hozzám!”. A gyerek félreérti a köszönést és így válaszol: „Menjünk!”, majd a Madárijesztő után ered, aki, bár furcsállja a dolgot, mégis hazaviszi a nyomába szegődő kedves arcú gyereket. Innen indul Sámuel Árvíz Hopkins története.

„Mindenkit szeretettel várunk a Puck Bábszínház előadására, hogy együtt segítsük haza a fiút, és ott legyünk vele, amikor megtalálja azt a helyet, ahová tartozik. Hiszen mindenki tartozik valahová” – olvasható a közleményben.

A magyar tagozat előadását Kovács Ildikó rendezői koncepciója alapján Varga Ibolya újította fel, zenéjét Csortán Márton válogatta, a versszövegeket Lászlóffy Aladár írta. Bábtervező Virgil Șvințiu, díszlettervező Ioana Olăhuț. Előadja Balogh Dorottya/Mostis Balázs, Pünkösti Laura/Patka Ildikó, Urmánczi Jenő, Domokos Szabolcs, Kötő Áron, Giriti Réka, Péter Izolda/Szűcs Tamás.

Borítókép: Jelenet az Eljöhetnél hozzám! című bábelőadásból a Madárijesztővel és Sámuel Árvíz Hopkins-szal. Fotó: Puck Bábszínház