Elhalasztották a Román Röplabda Szövetség választási közgyűlését

Elhalasztották a Román Röplabda Szövetség választási közgyűlését
Amint az várható volt, nem rendezik meg a március végére kiírt választási közgyűlést a Román Röplabda Szövetségnél (FRV). A koronavírus-járvány e sportágban is felborította az eredeti programot, miután az A1-osztályú női és férfi bajnokságot lezárták.

ERKEDI CSABA

A vezetőségben helyet kellett volna kapnia a Dési Egyesülés elnökének, Cornel Itu parlamenti képviselőnek is, aki több mint húsz éve irányítja a sportág helyi ügyes-bajos dolgait, és aki minden alkalommal ott van az országos szintű  büróban. A szakszövetség meg nem határozott későbbi időpontra halasztotta a tervezett közgyűlést. Egy dolog biztos, a hazai küzdelmek az élvonalban befejeződtek, a többi korosztályban viszont még nem döntöttek.

Dés remek időszakot zárt, az Egyesülés az 5. helyen végzett az A1-bajnokságban, a LAPI ifjúsági, kadett, reménység és miniröplabda együttesei pedig mind-mind az első helyen állnak a számukra kiírt bajnokságokban. Ilyen kitűnő helyzet évek óta nem fordult elő a Szamos menti város röplabdaberkeiben.

*

Alig hogy véglegesítették az idei bajnokságot a szakszövetség vezetői, a csapatok idegenlégiósai már kezdik elhagyni együtteseiket. Itt van, például a Zilahi MRK helyzete.

Az elmúlt napokban egyszerre két külföldi játékos távozott a szilágysági alakulattól. Ők a szerb Goran Stevndrics és a finn Sauli Sinkkonen, mindkettő a tavaly nyáron érkezett a Meszes alji gárdához. Az előbbi Romániában még megfordult az akkori bajnokok, Konstancai Tomis és a Ploieşti-i Tricolorul csapatainál, míg a skandináv röplabdázó még szerepelt francia és belga kluboknál. Mindketten kifejezték óhajukat, hogy máshol kívánják folytatni pályafutásukat.

A zilahi példa más egyesületeknél is érvényes, a jelenlegi koronavírus-járvány közepette egyre több hazai klubnál ritkul a határon túli játékosok száma. A mostani bizonytalanság miatt mind több idegenlégiós menekül hazájába, sőt ez a román röplabdázók körében is érvényes ez, sokan visszatérnek anyaegyesületükhöz.