Edzőcserék a III. ligában

Edzőcserék a III. ligában
Elég zavaros a helyzet a labdarúgó III. liga 5. csoportjában, amelyben a Kolozs megyei csapatok is szerepelnek, néhány helyen a kispadon már vannak változások, edzőcserék.

ERKEDI CSABA

Az őszi idény befejezése küszöbén két klub vezetősége leváltotta az együttes edzőjét. Érdekes, hogy egyik éppen a második helyen található Lénárdfalvi ACSF alakulata, amely eddig jól szerepelt a bajnokságban. A besztercei 1–0-s vereség után az alakulat vezetői úgy döntöttek, hogy menesztik Romulus Buia nagybányai edzőt, aki 2015 óta áll a gárda élén, három éven keresztül mindig a második helyen végzett játékosaival. Úgy látszik, a kétszeres román válogatott kapott is már új csapatot, méghozzá a II. ligában szereplő Temesvári ACS Politechnika együttesét.

Ennél nyomósabb oka van az utolsó helyen tanyázó Zilahi MSC háztáján hozott intézkedésnek. A Meszes alji csapat új edzője nem más, mint volt játékosa, Marius Paşca, aki Alexandru Popot váltotta fel a kispadon. Paşca néhány esztendővel ezelőtt még edzette a szilágysági tizenegyet.

Nincs kizárva, hogy az elkövetkező időszakban más együttesek kispadján is lesznek változások, egyelőre megyénk képviselőinél szó sincs hasonló döntésről.